Порожанов: ДФ „Земеделие” ще усвои бюджета без проблем


Порожанов: ДФ „Земеделие” ще усвои бюджета без проблем
Снимка:

530

Изпълнителният директор на фонда Румен Порожанов заяви категорично, че Държавен фонд „Земеделие" няма да има проблем с усвояване на бюджета. Очакванията са, че в края на 2015 година ще се появят разлики, които при изпълнението на различните мерки, няма да достигнат 100%, каза Порожанов. Предстои да се осъществят приеми до 100% бюджет и наддоговаряне на общинските мерки - за изграждане на пътища и на водопровод.

Към момента нямаме или имаме единични случаи на отказ за финансиране на общини. Отказ може да се получи при изтичане на сроковете. За частните проекти се опитваме да построим финансов климат за тези бенефициенти. Въведохме рефинансиране на финансовите кредити на бенефициентите, като процентът е 6-7%. Отказите към частните проекти са заради невъзможност за финансиране и обстановката в страната. Дори и да получават 50% финансиране, имат проблем с набавянето на другите 50%, каза още Румен Порожанов.

От Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури сме минимилизирали риска от загуба на средства по оперативни програми във възможностите на държавната администрация, каза д-р Драгомир Господинов, директор на изпълнителната агенция. Единствената компенсаторна мярка за загуба на средства е мярка 1.1. Възможността да изгубим средства е основно по ос 4. Готови сме на срещи и предложения, за да намалим още повече загубата на средства в този програмен период. По Оперативна програма за рибарство и аквакултури 86% са договорените и 32% са разплатените средства, каза още Господинов.

  • Етикети:

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички