Саркози: Имаме нужда от силно селско стопанство


Саркози: Имаме нужда от силно селско стопанство
Снимка:

3732

Френската икономика има нужда от силно селско стопанство, каза днес френският президент Николай Саркози, откривайки в изложбения комплекс край Версай 49-ото международно селскостопанско изложение, предаде ИТАР-ТАСС.

В агросалона участват повече от 1100 изложители от 29 страни. Гостите на изложбата могат да видят над 4600 животни, да се запознаят с последните постижения в селекцията на семена и в отглеждането на нови сортове растения, издръжливи на климатични промени, да получат информация за нова техника и оборудване.

Главната тема на изложението тази година е конкурентоспособността. Въпреки че Франция по традиция е смятана за един от световните лидери в селскостопанското производство, аграрният й сектор изпитва големи трудности.

През последните години Франция отстъпва по обем на износа на селскостопански стоки на основния си европейски съперник - Германия. В същото време миналата година селскостопанският сектор във Франция приключи външнотърговския си баланс с положително салдо от 11,4 млрд. евро.

Днес Саркози заяви, че най-важното сега е да се осигури достойно равнище на конкуренция между френските производители и да се подкрепят френските компании. Обществото трябва да престане да се отнася към земеделците като към хора, които замърсяват околната среда, посочи той. БТА

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички