Скандинавците обожавали българско вино


Скандинавците обожавали българско вино
Снимка:

5258

Скандинавците много харесват българските вина, предпочитат ги, особено червените. Самите те казват, че това е може би най- хубавото вино, което са пили и вероятно скандинавският пазар би бил доста интересен за България, ако там се насочат някакви усилия.

Това заяви за радио Фокус Ивайло Жеглов, един от организаторите на българското участие в Международното селскостопанско изложение „Зелена седмица” в Берлин, в което България участва за поредна година.

Българското вино определено би могло да се наложи на европейските пазари, особено ако се наблегне на рекламата и може би на изложения, винени барове, каза Жеглов.

Според него, в Германия, например, българските вина явно не са много познати, но имат голямо бъдеще на този пазар.

Част от хората, които опитваха българските вина бяха руснаци, на които също много им се харесва и дори си закупуваха бутилки за вкъщи, допълни Жеглов.

Той поясни, че доста хора се интересуват от българските вина, особено тези, които са били туристи у нас, по Черноморието. 

Въпреки голямата конкуренция около нашия щанд, каквито са страните Франция, Унгария, Румъния, които също предлагат вина и то никак не лоши, много хора опитват от нашите вина. Като хит се очерта червеното сухо вино, но и отново сухото, но бяло вино, което се харесва на германците.

Източногерманските туристи, които са и чести посетители на нашия щанд през годините идват отново и търсят дори определени марки, т.е. те са ги опитали вече веднъж и сега отново ги търсят, заяви Ивайло Жеглов.

  • Етикети:

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички