Субсидиите за земеделците ще се забавят


Субсидиите за земеделците ще се забавят
Снимка:

588

До края на този месец субсидиите на земеделските производители няма да бъдат преведени. Това съобщи министърът на земеделието и храните  Мирослав Найденов в предаването „Здравей, България” на „Нова телевизия”.

Найденов сподели, че причината за това решение е липсата на пари в бюджета. Той каза още, че ще опитат да платят дължимите суми на два пъти – през февруари и март. Фермерите обаче искат плащането да стане наведнъж.

Същевременно Найденов разкри и че вече има актуални списъци на всички заменки на земи от Горския фонд до 2008 година. Списъците са пратени от областните управители, които са били главни действащи лица според закона до 2008 година при отчуждаването на имоти.

„Има продажби на земи за по 2-2.50 лева на декар по Черноморието. Това не може да стане без гръб”, обясни Найденов.

Найденов каза, че не се надява да има осъдени за тези заменки. Той даде пример с отчуждени земи за по над 1000 декара от Министерския съвет и добави, че не вярва например Станишев да бъде осъден за такива решения по времето на Тройната коалиция.

По отношение на новата наредба, която ограничава водата в пилешкото месо до само 4% от общото тегло, Найденов призна, че има недоволство сред производителите, но това няма да промени уредбата. Земеделският министър беше категоричен, че по-важно е здравето на хората.

Според министъра новата наредба ще окаже благотворно влияние – така, както наредбата за млечните продукти. „В България само 10 мандри от над 80 произвеждат продукти, в които има растителните мазнини”.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички