В България няма голф игрища или военни терени, получавали директни плащания


В България няма голф игрища или военни терени, получавали директни плащания
Снимка:

684

Земеделското министерство опроверга твърденията на френския вестник Фигаро и оповести, че няма голф игрища или военни терени в България, които да са получавали директни плащания, съобщи БГНЕС.

Според изданието родните власти са одобрявали без ограничения земи, на които земеделската дейност е много ограничена и дори несъществуваща - например парцели, през които преминават стада или диви животни. Става въпрос за голф игрища или военни терени, които са получили 4,25 милиона евро за 25 000 хектара.

В своя отговор от ведомството уточняват, че информацията, цитирана от Фигаро, представлява извадки от доклад на Европейската сметна палата от поведен одит. Статията некоректно прави връзка между текст, отнасящ се за други страни, и България.

Материалът се опира основно на точки 21 и 23 от документа, в който се цитират държави като Полша, Румъния, Унгария и Словакия.

От Министерство на земеделието и храните са категорични, че ние не фигурираме в цитираните точки, тъй като у нас не са установени такива случаи. За страната ни е направено уточнението, че "законодателството на ЕС не пояснява по-подробно понятието "добро земеделско състояние" . По време на одита единствено в България са били приети ясни стандарти, дефиниращи това състояние".

  • Етикети:

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички