Винпром Пещера смаза конкуренцията на Винария 2013


Винпром Пещера смаза конкуренцията на Винария 2013
Снимка:

42136

Всички знаем - Дионис, богът на виното и удоволствията, отдавна има славата на най-желаното божество, разпореждащо се на Балканския полусторов. След "Нощта на Златния ритон" обаче "Винпром Пещера" с право може да се счита за земното проявление на божествеността му.

В XXI-вото издание на Винария "Винпром Пещера" определено остава в историята на винарството. Компанията отдавана заяви, че прави сериозни постъпления и инвестиции в налагането и доказването си като лидер и във винения бранш, но често това срещаше скептичното отношение на някои конкуренти. Е, компанията очевидно е работила усилено в последните години, защото лидерството вече е факт.

Снощи, в рамките на най-очакваната церемония „Нощ на Златния ритон”, в която се раздават отличията от слепите професионални дегустации на международното изложение Винария 2013 и Националната лозаро-винарска камара, бяха наградени най-добрите вина за годината. В конкуренцията влезнаха 340 вина на винопроизводители от 13 държави, но Златните ритони във всички шест категории отидоха за български изби. Нещо повече, за първа година от историята на конкурса една винена серия на един производител получи половината от тези Златни ритони - серията на "Винпром Пещера".

„Страхотен успех!”, коментираха от Винпром Пещера след церемонията, признавайки, че качествата на серията им Domaine Peshtera са световно признати от десетки много по-големи конкурси, надвили са хиляди вина от стотици страни за последните две години, но въпреки това очакванията им от оценките на международното жури са били далеч по-скромни.    

Трите Златни ритона са част от общия брой успехи за компанията от международния  конкурс. Общо 18 златни и сребърни медала получиха продуктите на "Винпром Пещера", сред които различните разновидности на ракия Пещерска – Гроздова, Отлежала, Специална, Селекция, уискито на компанията - Black Ram и Black Ram 12 г., Мента и Мастика Пещера, и водките.   

"Винпром Пещера" за пореден път доказа на международно ниво, че е безапелационен лидер в производството на първокачествени вина и високоалкохолни напитки. Благодарение на своите постоянни инвестиции, иновации и усъвършенстване в развитието на собствени лозя, технически бази и капацитет от хора, компанията завоюва признание след признание за страната ни. Сред международните конкурси, на които серията на компанията Domaine Peshtera е прославяла българското винопроизводство са Critics & Sommelier Challenge, Mundus Vini, International Wine and Spirit Competition, Vinalies Internationales, International Wine Challenge, Decanter World Wine Awards и редица други.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички