Земеделците ще получат 20 млн.лв. допълнително


Земеделците ще получат 20 млн.лв. допълнително
Снимка:

6148

20 милиона лева ще бъдат изплатени допълнително на земеделските производители, заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков, предаде „Фокус”. Една част ще отидат при тютюнопроизводителите, а друга – при производителите на зеленчуци.

Следващата седмица МЗХ ще направи пред Фонд „Земеделие” предложение за отваряне на специална линия за подпомагане на зеленчукопроизводителите. Тогава ще бъде обсъдено каква сума да бъде отделена за тях.

Това предложение има връзка с искания заем от 1 милиард лева, защото плащането касае настоящия бюджет. Ето защо ще трябва да се изчака приемането на актуализацията на бюджета. Част от плащанията към тези производители ще са от други пера, не само от актуализацията на бюджета, каза още Греков.

В периода 2007-2012 г. българските земеделци са получили 3,2 млрд.евро европейски средства, като тези пари са инвестирани в нови технологии, стандарти в храните, в околна среда и др., коментира министърът

По-рано днес Греков откри Българо-Белоруски бизнес форум в Първомай. По думите му аграрният стокообмен между Беларус и България за миналата година е в размер на 2 883 000 щ.д.. На форумът присъства и посланикът на Беларус у нас, който заяви, че в Габрово вече е открито първото стоково тържище на белоруската универсална стокова борса. Второто такова тържище се предвижда да бъде изградено в Първомай.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички