Земеделското ведомство вече има работещ консултативен съвет по тютюна


Земеделското ведомство вече има работещ консултативен съвет по тютюна
Снимка:

496

Към земеделското ведомство вече ще има работещ консултативен съвет по тютюна, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, цитиран от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

По думите ми министерството е отворено за съвместна работа за реализацията на отговорна държавна политика в сектор „Тютюн”.

Съветът към МЗХ ще обсъжда дългосрочни стратегии, концепции, политики, съгласуване на национално и европейско законодателство и системи за подпомагане в сектора.

Равнопоставеност и баланс на представителството на производители, преработватели, търговци, научни институти и администрация, ще е водещ принцип при изграждането на съвета, подчерта заместник-министър Бюрхан Абазов, който добави и че е водещи принципи ще са обективност и безпристрастност.

Присъстващите се обединиха около настояването за баланс на представителството на различните сортове отглеждан тютюн в структурата на съвета. За да бъдат взимани легитимни решения и да се надгражда върху вече утвърдени политики и в дух на взаимно доверие, се взе решение до 31 юли т.г. браншовите организации в сектора да заявят писмено своето желание за членство и представят документите на организациите си, както и предложения по проекта на правилник на съвета.

На първото предварително заседание на Консултативния съвет по тютюна присъстваха и двама представители на Комисията по земеделие и храни към 42-то Народно събрание.

  • Етикети:

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички