3 начина, по които сами усложнявате работата си


3 начина, по които сами усложнявате работата си
Снимка: Thinkstock/Guliver

3860

Имате ли чувството, че напоследък работата ви е станала по-тежка от преди? Дори най-обикновените задачи ви отнемат двойно повече време, отколкото на колегите.

Възможно е проблемът да е във вас и ненужно да усложнявате собствения си работен процес, пише The Muse. Ето кои са трите най-чести начина, по които хората правят това.

1. Придържате се към остарели разбирания за работата си.

Понякога изглежда по-лесно да се придържаме към добре познатите ни процеси и работни практики, отколкото да се адаптираме към новия начин, по който се правят нещата. Това обаче е много непродуктивно. За да се справите с този проблем, първо трябва да се запознаете в детайли с по-модерния подход. Имате ли нужда от урок от член на екипа, който вече е усвоил новия софтуер? Може да ви отнеме малко време да се приобщите към промените, но ще си заслужава.

2. Постоянно търсите чуждото одобрение.

Ако шефът ви е харесал вашия план за действие по дадена задача, вие нямате нужда от допълнително потвърждение. Въпреки това, много от нас търсят похвала от своите колеги и дори от хора, които нямат никаква връзка с работата. Постоянното търсене на одобрение добавя допълнително напрежение в работата.

3. Не обръщате нужното внимание на критиките и обратната връзка.

Проверките и конструктивните критики са неизбежни, но вие може да си създавате допълнителна работа, ако не запомняте и не прилагате на практика обратната връзка, която сте получили по-рано. Няма нищо по изнервящо както за вас, така и за всички останали, от това да ви се налага да правите едно и също нещо отново и отново, защото не сте го свършило по правилния начин от първия път. Записвайте си критиките и препоръките и се старайте да ги отразявате в работата си.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички