3 неща, с които хората със силна психика управляват живота си


3 неща, с които хората със силна психика управляват живота си
Снимка: iStock/Guliver

7688

Малко са житейските ситуации, в които да се чувствате по-зле от моментите, когато сякаш нещата излизат извън контрол. Повечето хора не са големи почитатели на промените и предпочитат предвидимост в ежедневието поради нуждата да упражняват контрол. Така че, когато не го получат, започват да "губят почва" под краката си. Ето обаче кои са 3-те неща, които психически силните хора правят, за да вкарат в ред навиците си.

1. Те се фокусират върху собствената си програма

Това не означава, че трябва да демонстрирате неподчинение или да считате дневния ред в офиса за маловажен. Тук става дума не просто за безсмислено работене и отмятане на задачи, а за това да влагате мисъл в ежедневните си дейности и живота като цяло.

Хората със силна психика знаят какво искат да постигнат, поставят си конкретни цели и след това внимават да не работят върху неща, които само и единствено носят дивиденти на другите. Колкото по-скоро нарисувате "голямата картина" в главата си, толкова по-бързо ще си върнете контрола върху живота.

2. Спират да искат разрешение

Разрешението е напълно противоположно на контрола - буквално чакате някой друг, който очевидно контролира ситуацията, да ви предостави нещо. Затова взимайте разумни решения и поемайте отговорност. Просто се придвижете напред, без да гледате през рамо. Ако имате доверие на шефа си, бързо ще научите къде са вашите граници и колко разтегливи са точно.

3. Не се опитват да удовлетворят чужди нужди

Когато се фокусирате върху удоволствието на другите, вие давате повече контрол, отколкото осъзнавате. Жертвате истинското си мнение, за да не обидите човека срещу вас. Пропускате възможността да внесете необходима промяна, защото не искате конфликти.

В желанието си да бъдете харесвани, вие се превръщате в удобен робот вместо в по-добра версия на себе си. Не забравяйте, че дори най-популярните политици никога не получават 100% от гласовете. Работете за автентичност, а не за одобрение.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички