3-те типа хора, които успяват да натрупат богатство


3-те типа хора, които успяват да натрупат богатство
Снимка: iStock/Guliver

6279

Изследователят Томас Корли се заел с амбициозен проект - в продължение на 4 г. интервюирал 233-ма богаташи. Задавал на всеки от тях 144 въпроса и анализирал отговорите. В резултат научил много за техните навици, начин на мислене, стратегии за взимане на решения, готовност за поемане на рискове и т.н.

Корли стигнал до извода, че има 3 основни типа хора, които най-често стават богати, пише Time. Ето кои са те:

1. Спестовникът-инвеститор.

Те организират добре приходите си, заделят разумно за черни дни, нямат дългове и инвестират обмислено, за да повишават постепенно стандарта си на живот. Обикновено не получават големи заплати, но знаят как да управляват парите си. Във вложенията си са много последователни. Според проучването на Корли обаче по-малко от 22% от богатите хора попадат в тази категория. На спестовниците-инвеститори им отнема по 30 години да натрупат състояние.

2. Виртуозът. 

Тези богаташи са изключително талантливи и успели в своите кариери и сфери. Те са най-добрите в това, което правят. Често работят за големи корпорации или пък са хора на изкуството. На тях им трябват около 20 години, за да станат наистина много богати. Около 27% от изследваните хора са "виртуози".

3. Мечтателят.

Най-многобройната група в проучването. Този тип хора са имали голяма мечта, която са успели да осъществят. Например - създали са собствен бизнес. И резултатът е бил големи количества пари в банковата сметка. "Мечтателите" са успели да натрупат богатството си за най-кратко време - около 12 години.

Най-важният извод е, че всеки би могъл да забогатее, като просто избере начин, отговарящ на характера му, и бъде търпелив.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички