4 безопасни начина за изваждане на флашка от компютър


4 безопасни начина за изваждане на флашка от компютър
Снимка: Thinkstock/Guliver

12617

Както вероятно знаете, изваждането на USB устройство от компютъра, без да сте се уверили, че е безопасно, може да ви навлече сериозни проблеми. Файловете ви могат да се повредят. Понякога обаче, независимо колко пъти опитваме, Windows ни казва, че не е безопасно да извадим USB устройството от компютъра си. Какво да правим в такива случаи? От PC Mag дават няколко съвета:

1. Използвайте вградения инструмент на Windows

Кликнете върху иконата ‘Safely Remove Hardware’, след това кликнете върху вашето устройство. Изчакайте да се появи съобщение. Ако то гласи ‘Safe to Remove Hardware’, може спокойно да извадите USB устройството от компютъра. Но ако съобщението е ‘This device is currently in use’, преминете към стъпка 2.

2. Направете предположение

Помислете за това, какво работи в момента на компютъра и дали проблемът ви не се дължи на тази програма. Може би на USB устройството е имало преносима програма която се опитва да се зареди? Ако е така, затворете я. Същото важи и за документи, снимки или други файлове на външното устройство. Ако например сте отворили документ в Microsoft Word, но след това сте го затворили проблема може да идва от Word. Понякога някоя програма може да се задържи върху даден файл, дори след като е затворорена. Не е нужно да затворите Windows / File Explorer за да извадите външна памет, но понякога това помага.

3. Използвайте инструмент на трета страна

Има много програми, които може да ви помогнат, но много специалисти препоръчват USB Safely Remove. Тя обаче не е безплатна, а има цена $ 20 и 30-дневен безплатен пробен период. Ако решите да ползвате USB Safely Remove най-вероятно няма да ви се наложи да търсите други решения на проблема си, защото тя ви казва коя програма е причината за проблема.

4. Изключете компютъра

Изключването на компютъра затваря всеки файл и програма, която сте отворили и това разбира се създава някои неудобства. Но понякога това може да е единственото решение на проблема ви.

Източник: digital.bg

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички