4 малки грешки, които ви пречат да получите повишение


4 малки грешки, които ви пречат да получите повишение
Снимка: iStock/Guliver

5126

В днешния забързан свят не е достатъчно да бъдеш умен, образован и изпълнителен служител. Конкуренцията е твърде ожесточена, защото наистина много хора притежават тези качества. Работодателите, лидерите и мениджърите имат нужда да притежавате доста повече качества, за да ви дадат повишение. Ето обаче кои са малките грешки, които често се оказват „препъни камък” по пътя нагоре.

1. Отделяте твърде голямо внимание на външния вид

В човешката природа е заложено да създаваме впечатление за някого само за няколко секунди. Мога ли да се доверя на този човек? В опасност ли съм? Това са въпроси, които са спасявали човешката раса още от ранните векове. Външният вид е важен, но компаниите днес не са примитивни.Те търсят „улики” дали се вписвате в тяхната култура, или не. Опитвайте се да „претопите” стила си, без да губите самоличност, но не се престаравайте.

2. Постоянно говорите за вашето образование, опит и резултати

Всички в наши дни са талантливи в дадена сфера, имат опит и очевидно дават резултати, щом работите на едно и също място. Истинският въпрос е колко добре можете да приложите своите знания и умения, за да напреднете в основната си мисия. Какви са целите на компанията? Важно е да зададете въпроса "Какво конкретно мога да направя, за да улесня работата ви?", дори ако сте на интервю за работа или пък тепърва започвате.

3. Разчитате на препоръки от предишни работодатели

Нима има човек, който би представил препоръка, която казва нещо друго, освен позитиви? Тези думи са важни, но не достатъчни. Те могат просто да потвърдят качествата ви на хартия, но това съвсем не означава, че няма нужда да се доказвате на новото място.Бъдете мотивирани да надминете досегашните си успехи.

4. Винаги се опитвате да сте позитивни

Положителната нагласа несъмнено е важно качество. Но позицията, за която се борите, може да изисква някой, който е по-реалистичен и аналитичен. Можете ли да се състезавате с времето? Идеалистичен или прагматичен служител сте? Можете ли да отмятате проекти и задачи, дори с риск да нараните нечии чувства?

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички