4 полезни съвета за хронично преработените


4 полезни съвета за хронично преработените
Снимка:

1065

В днешно време да си преработен се възприема като нещо нормално. Ключът към това да се справиш с двадесет и четири часовата лудница е да се научиш да разпределяш времето си мъдро, пише Business Insider. Няма как в денонощието изведнъж да се появят повече часове или служебните задачи да намалеят драстично. Ако обаче знаеш как да управляваш ефективно времето си, ще се чувстваш под по-малко напрежение и така ще бъдеш по-работоспособен.

Първата стъпка е да си направиш реалистичен списък със задачи. Напиши го още от вечерта, за да знаеш откъде да започнеш на другия ден. Но си задай броят, който наистина смяташ, че ще успееш да извършиш. Със зачеркването на всяко едно задължение увереността ти ще нараства и като цяло ще се почувстваш удовлетворен.

Важно е също така да не се подаваш на фактори, които могат да те разсеят. Има много неща в ежедневието, които могат да отклонят вниманието ти (например Фейсбук), но се старай да ги игнорираш, доколкото можеш. Когато трябва да свършиш важна задача за работа, изключи телефона си и спри да проверяваш имейлите си на всеки пет минути.

Научи се да казваш не, съветват още специалистите. Човек трябва да преценява какво може да свърши и какво – не. Ако си вечният доброволец или се съгласяваш да правиш всичко, за което те помолят, личните ти ангажименти ще останат на заден план. Така като цяло ще станеш по-малко продуктивен.

Хубаво е също да си изградиш собствена времева система. Не се съобразявай с това кога традиционно се върши дадено нещо, а следвай вътрешния си часовник. Той ти подсказва по кое време самият ти си най-ефективен. Някои хора са ранни птици и се справят по-добре сутрин, други пък оставят важните задачи за вечерта, защото знаят, че тогава са в по-подходяща кондиция.  

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички