5 грешки, които умните хора допускат в кариерата


5 грешки, които умните хора допускат в кариерата
Снимка: Thinkstock

3252

Интелигентността е важно качество, но не е единственото, което е нужно за постигане на успех. Умните хора често се затрудняват да напреднат в кариерата, тъй като допускат грешки, нехарактерни за тези с по-малко IQ. За какви точно грешки става въпрос ни информира Inc.com.

Мисъл без действие. Интелигентните хора понякога прекарват твърде много време в мислене и планира и твърде малко в реалното осъществяване на плановете си. Това създава опасна илюзия за прогрес. И двете неща – мисъл и действие – трябва да са приоритет.

Безусловен респект към по-висшите фигури. Да се подчиняваш на шефа си, без да поставят под въпрос неговите решения, може да има негативен ефект върху развитието на човек. Така той се превръща в сляп последовател и започва да изпитва страх да предложи собствена идея или да опита нещо ново.

Прекалена увереност. Само защото някой има познания в една сфера, не означава, че е компетентен по всички въпроси. А много интелигентни хора живеят с тази представа и си позволяват да дават съвети за какво ли не, независимо дали са помолени за това. Така създават лошо впечатление.

Нуждата винаги да си прав. Умните хора понякога не избират правилните битки. Склонни са настояват винаги да имат последната дума дори за нетолкова важни неща. Трябва обаче да разберат, че да се греши е човешко и няма нищо лошо да си го признаеш – всъщност това е пътят към превръщането в добър професионалист.

Прекален акцент върху образованието. Къде и какво си завършил е важно, но опитът, ентусиазмът и креативността са не по-малко значими фактори, по които трябва да бъде оценяват един човек. Интелигентните хора често несправедливо пренебрегват тези, които според тях не са на тяхното ниво по отношение на образованието.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички