5 начина да спечелите уважението на околните


5 начина да спечелите уважението на околните
Снимка: iStock/Guliver

4533

Независимо колко се стараете в работата си, ако нямате уважението на подчинените, партньорите или колегите си, трудно ще постигнете успех. Високият пост само по себе си не е достатъчен, за да предизвиквате респект - нужно е и определено държание от ваша страна, пише Inc.com. Трябва да:

1. Бъдете автентични

Хората често усещат когато някой не е естествен и не толерират това поведение. Те не биха ви уважавали, ако знаят, че претендирате да бъдете някой или нещо, което всъщност не сте.

2. Бъдете любопитни

Ако наистина се интересувате от вашите колеги, слушайте внимателно това, което имат да кажат. Когато човекът отсреща осъзнае, че бива слушан с внимание, той ще започне да ви споделя важни за себе си и за своята работа мечти, страхове, цели. Тези познания не само ви дават възможността да разберете как подчинените ви си вършат работата, но и как да подсилите техните способности.

3. Бъдете дискретни

Работните места са огнища на дребни клюки. Никой не уважава този, който не може да пази тайна. Когато колегите ви осъзнаят, че могат спокойно да споделят с вас, ще се превърнете в техен довереник.

4. Бъдете уникални по свой начин

Експертното мнение и опитът в дадена сфера са силно уважавани. Изберете сегмент от вашия бизнес, уверете се, че това е вашето призвание и се опитайте да научите всичко необходимо, за да станете експерт в областта.

5. Бъдете полезни

Хората уважават своите сътрудници. Това означава, че една от вашите основни цели трябва да е да помагате на останалите. Вашите колеги ще се респектират от готовността ви винаги да се отзовете в нужда.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички