5 навика, които спъват кариерата ви


5 навика, които спъват кариерата ви
Снимка: iStock/Guliver

3821

Полагате усилия в работата си, но не успявате да се отличите сред колегите си и повишението изглежда все по-далече? Факторите за това са комплексни, но един от тях вероятно е непрофесионалното ви поведение в дадени ситуации. Възможно е самите вие да не осъзнавате, че имате навици, които дразнят, пише Lifehack. Ако следните пет са ви присъщи, то имайте предвид, че спъват кариерата ви:

Шарещ поглед. Не гледате в очите човека, който ви говори нещо, или пък демонстрирате неангажираност. Зрителният контакт обаче е признак за увереност, а тя пък е качество, изключително ценено от началниците.

Примиреност. Изразите „каквото, такова“ и „тук е така“ са вашето мото. Мързи ви да се опитвате да променяте нещата, които в действителност имат нужда от промяна. Формирали сте си негативно мнение за работното си място и не си си помисляте, че може да е предубедено. Вместо това направете списък с решенията, които ви се виждат проблемни, и ги обсъдете с шефа си. Той със сигурност ще оцени инициативата.

„По мое мнение“. Разбира се, че е хубаво човек да има мнение. И все пак използването на тази фраза всеки път, когато казвате нещо, е защитен механизъм. Тя показва несигурност и нежелание да бъдете част от екипа. Просто заявете твърдението си без такива уточнения.

Изолация. Няма по-бърз начин да се превърнете в аутсайдер от постоянната употреба на „вие“: „Вие искахте... вие казахте...“ и т.н. Дори да има неща, с които не сте съгласни, най-добрият начин да ги промените е да затвърдите мястото си в колектива. Няма как да го направите като съзнателно се изолирате.

Нецензурни изблици. Изненадващо голям е броят на хората, които се смятат за професионалисти, но в същото време нямат проблем да псуват на работното място. Независимо какво ви се е струпало на главата, това не е приемливо и нищо не може да го оправдае.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички