5 неща, които правят наистина успелите мениджъри


5 неща, които правят наистина успелите мениджъри
Снимка:

1265

Добрите мениджъри могат да бъдат различни – шумни или тихи, екстроверти или интроверти, експанзивни или спокойни. Начинът им на работа пък може да бъде толкова уникален, колкото са характерите им. Въпреки че чертите им могат да варират, има някои неща, които всеки успял ръководител прави, за да движи фирмата си напред. Вижте кои са те според Forbes.

Взимат под внимание по-широката картина. Добрите мениджъри мислят стратегически. Познават из основи бизнеса на компанията и винаги се уверяват, че ежедневните действия на служителите са в унисон с дългосрочните планове и инициативи.

Имат последователно поведение. На хората на подобни постове трябва да може да се разчита. Така и служителите знаят какво да очакват. Ако мениджърът е лежерен единия ден и супер контролиращ на другия, това може да създаде проблеми в общия ритъм на фирмата.

Отнася се с уважение към времето на служителите си. Мениджърът трябва да осъзнава, че дейността на останалите е толкова важна, колкото и неговата собствена. Оценяването на труда им показва, че той ги цени и като личности, което е важно за работната атмосфера.

Не се страхуват да поставят под въпрос собствените си решения. Добрите мениджъри не се обиждат, ако някой критикува действията им, а си правят самоанализ и преценяват дали наистина не са сгрешили.

Печелят доверието на тези, с които работят. Топ ръководителите трябва да докажат, че може да им се има доверие във всяка ситуация, а не колегите им да се притесняват да говорят с тях по даден проблем.

 

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички