5 неща, в които завършващите студенти трябва да вложат парите си


5 неща, в които завършващите студенти трябва да вложат парите си
Снимка:

1056

Преходът от излизането от университета до навлизането в професионална работна среда не е никак лек. На младите хора им се налага да се справят със стреса от търсенето на работа, но не по-малко е предизвикателството да си изградят добри финансови навици, пише Forbes. Според специалистите ключът към успешното управление на личните средства е предварителното планиране. Ето кои са петте неща, в които си заслужава завършващите студенти да вложат парите си.

Сметка за черни дни. Експертите съветват да се отвори сметка, в която да се внася точно определена сума всеки месец. Ако вече имат работа, младежите могат да помолят оттам да им внасят тази сума в сметката, за да не се изкушават да я харчат заедно с другите пари, които получават. А винаги е полезно човек да има заделен някой лев за черни дни.

Застраховки. Важни са както здравните застраховки, така и тези на автомобила. Ако завършващите студенти имат някаква собственост, не е лошо да се гарантира и нейната сигурност. Популярни стават например застраховките срещу кражба на лаптопа. Малко предпазливост никога не е излишна.

Пенсионни осигуровки. На младите хора им изглежда много рано да се мисли затова, но всъщност не е. Малките инвестиции постепенно ще се трупат и така след години ще се окаже, че се е събрала стабилна сума. Може да се започне със заделяне на скромни средства, които да нарастват със започването на по-доходоносна работа.

Здраве. Качествените храни навсякъде са по-скъпи от чипса и сладоледа. Но купуването на доказано добри продукти ще се отплати напред във времето. Същото важи и за спорта.

Преживявания. В този период от живота човек притежава неща, които после трудно си връща – свобода, липса на толкова сериозни отговорности, време. Вместо да харчат пари за нов айфон, за младежите ще е много по-добре да пътуват, да ходят по концерти, да излизат с приятели. Колкото повече напредват годините, толкова по-редки стават възможностите за такива преживявания.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички