5 случая, в които е по-добре да не пестите пари


5 случая, в които е по-добре да не пестите пари
Снимка: Thinkstock/ Guliver

4423

Повечето хора гледат да пестят пари във всеки удобен момент – дали като не ходят вечер на ресторант или влизат в бар само ако има Happy Hour. Но понякога има смисъл да похарчиш малко повече, за да не се налага да проверяваш поговорката: „Евтиното излиза скъпо”.

Ето и кои са петте случая, в които е добре да не се скъпим според Business Insider.

Наемете професионалисти за ремонти вкъщи

Страхотно е, когато имате мерак да поправяте това-онова вкъщи – от смяна на плочките в банята, та до сковаване на някое шкафче. Някои от ремонтите обаче си плачат за професионалист. Например ако трябва да ремонтирате покрива или има нужда от смяна на електрическа инсталация, а защо не и на водопровод. Тогава си заслужава да инвестирате малко повечко в майстор, вместо горчиво да съжалявате за саморъчен ремонт и пак да трябва да наемете майстор.

Храна за вкъщи

Ако сте прекалено заети да минете през магазина, да напазарувате и да готвите, един седмичен абонамент за доставка на храна от някой ресторант е страхотна инвестиция. В САЩ вече има заведения, които предлагат отстъпки за по-дългосрочен абонамент. Клиентите могат да избират и от куп ястия още предишната седмица, за да направят поръчка за следващата.

Прическа и боядисване вкъщи – дали?

Ако опитвате сложни манипулации с цветове за косата си, можете горчиво да съжалявате какъв ще е резултатът. Най-добре е да се доверите на професионалист, за да не трябва да се разделяте с косата си например – защото цветът е нещо по-лошо дори от съвместната окраска на косите на Лейди Гага и Пинк.

Не пестете от билет за самолет

Да прекарате шест-седем часа на борда на самолет е достатъчно зле. Но да ги прекарате в икономическа класа, свит на някоя мъничка седалка, е кошмар. Затова и помислете дали няма да намелите пари за бизнес класа. В Delta например вече е открита услуга „Плюс”, при която можете да се насладите на повече място за краката – особено приятно за високи хора, да получите напитка за добре дошъл на борда и да се изтегнете на удобна седалка.

Платете малко повече, за да не висите на опашка пред увеселителния парк

Най-якото нещо в увеселителните паркове е да пробвате всички луди въртележки и скоростни влакчета. А най-лошото – да си изгниете в чакане на опашка, преди да се качите. Но все повече паркове вече издават билети, които „казват” кога е Вашият ред. Така можете да се забавлявате на някоя друга атракция, вместо да висите на опашка.

Редактор: Ивайло Ачев

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички