5 стратегии за вашия бизнес, ако сте с ограничени финанси


5 стратегии за вашия бизнес, ако сте с ограничени финанси
Снимка: Thinkstock/Guliver

8889

Най-голямото предизвикателство пред всеки обещаващ предприемач е да съумее да изгради бизнес с ограничени ресурси. Успехът на начинанието е съществената разлика между това да имате прогресираща компания и да погребете мечтата си. И докато парите са един от основните ресурси, на който разчитат повечето предприемчиви хора, то само тяхното наличие не гарантира успех. Ако не ви липсват мотивация, отдаденост, желание за здрава работа и т.н., има начин да пробиете дори и с ограничени финанси, пише Insider. Вижте тези 5 лесни стратегии за действие, когато ви паричните средства са лимитирани.

1. Самофинансиране. Прилагането на стратегия, при която влагате всички спечелени от компанията пари в развитието на бъдещите ѝ проекти, се нарича органично финансиране. Вашият бизнес ще расте със скоростта, с която идват приходите. Това води до приятно усещане за независимост от външно финансиране и инвеститори и до по-добра вътрешнофирмена финансова дисциплина.

2. Заложете на маркетинг в социалните мрежи. Социалните медии имат важна роля в популяризирането на вашия бизнес. Създаването на мрежа от контакти и намиране на потенциални нови клиенти в социални платформи като Facebook, LinkedIn, Twitter и т.н. може да се окаже много по-полезно за развитието на компанията ви, отколкото сте предполагали. И всичко това с минимални разходи.

3. Поучавайте се от грешките си и бъдете гъвкави. Ограничените финансови възможности за един начинаещ предприемач могат да са благословия под прикритие, въпреки че това може да ви звучи налудничаво. Компании с лимитирани средства не могат да си позволят да пръскат пари за неработещи идеи и обречени на провал продукти. Липсата на неограничени финансови възможности е нещо като естествен подбор за най-добрите и креативни идеи, които наистина заслужават да видят бял свят.

4. Създайте си стратегически партньорства. Едно от най-добрите решения за справяне с ограничените финанси е да изградите взаимноизгодни партньорства с други компании. Може да приложите принципа на бартерните сделки, като обменяте ресурси, услуги и продукти и всичко друго, което сметнете за необходимо.

5. Харчете разумно. Най-важната от всички стратегии, когато имате финансови затруднения, си остава разумното финансово планиране на приходите и разходите. Много стартиращи компании се провалят, защото не харчат спрямо реалните си възможности. Оправданите харчове и пестеливостта днес ще ви помогнат утре да изградите успешната компания, за която мечтаете.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички