6 навика, заради които не изглеждате добре в очите на другите


6 навика, заради които не изглеждате добре в очите на другите
Снимка: iStock/Guliver

7061

Мислите, че не зависи от вас дали другите ще ви харесват или не? Грешите. Поведението ви, а не вродените ви качества, определя отношението на другите към вас. Определени навици например могат да ви направят непривлекателни в очите на околните, пише в блогпост на LinkedIn. Ето кои са те:

1. Играете си с телефона, докато разговаряте с някого.

Нищо не прави толкова лош впечатление, колкото това да си извадите телефона от джоба по средата на разговора, за да прочете съобщение или да разгледате последните публикации във Facebook. Когато започнете разговор, съсредоточете цялото си внимание и енергия върху него. Бързо ще откриете, че разговорите са по-приятни и полезни, когато отделяте нужното внимание на вашите събеседници.

2. Прекалено сте сериозни.

Хората гравитират към неподправените, забавните и страстните личности. Въпреки това, най-страстните хора често могат да изглеждат незаинтересовани от останалите, защото те са прекалено погълнати от своята работа или хоби.

3. Споделяте твърде много, твърде рано.

Факт е, че за да опознаете останалите, трябва да сте готови да споделите доста неща за себе си, но издаването на прекалено много подробности и детайли от личния ви живот още при първото ви запознанство може да доведе до много неловки ситуации. Избягвайте да споделяте лични проблеми и изповеди прекалено бързо. Харесваните хора позволяват на другите да ги напътстват към правилния момент за споделяне на лични истории.

4. Прикрито самохвалство

Всички познаваме хора, които обичат да се хвалят зад маската на самоосмиване и самоирония. Обикновено това е още по-дразнещо от самохвалството, защото освен ласкаенето на егото, то е придружено и от опит за заблуждаване.

5. Тесногръди сте

Ако искате да се харесвате на другите, трябва да бъдете непредубедени и отворени към новите неща, защото това ви прави по-достъпни и интересни. Никой не иска да обсъжда определена тема с човек, който има изградено мнение, неподлежащо на промени. За да елиминирате предразсъдъците, трябва да се поставите на мястото на другите.

6. Клюкарствате

Клюките могат да навредят на чуждата репутация и да наранят нечии чувства, а може и да не се отразят по никакъв начин на одумваните хора. Едно нещо обаче е сигурно, те ще повлияят негативно на вас.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички