7 легендарни филма, които са щели да имат различни заглавия


7 легендарни филма, които са щели да имат различни заглавия
Снимка:

15216

Подобно на книгите и кориците, много от нас подсъзнателно си създават мнение за един филм още от заглавието му. Докато някои наименования могат да ни накарат веднага да се запътим към киното, други могат да ни откажат да изгледаме дори първите пет минути на лентата.

Следните седем филма например са безспорни боксофис хитове. Но дали щяха да имат същия успех, ако бяха излезли на екран с първоначалните си имена? Силно се съмняваме.

"Играта на играчките". Повече от 200 заглавия били обмисляни за легендарната анимация от 1995 г. Сред тях били "Подвижни приятели", "Каубоят и космонавтът", "Към безкрайност и нататък".

"Хубава жена". Първоначално филмът трябвало да се казва "3000" - сумата, която главната героиня проститутка иска за услугите си. Променили го, защото решили, че звучи като научно-фантастичен филм.

"Титаник". Алтернативните заглавия били доста сладникави - "Корабът на мечтите" и "Планета лед". 

"Змии в самолета". Лентата трябвало да се казва "Полет Пасифик 121". Според актьора Самюъл Джаксън обаче това заглавие звучало глупаво и той убедил продуцентите да го сменят с нещо, което насочва към сюжета.

"Завръщане в бъдещето". Един от продуцентите предложил името на лентата да бъде "Космически кораб от Плутон". За щастие Стивън Спилбърг само се засмял на идеята.

"Пришълецът". Хитът със Сигорни Уивър бил наречен "Звезден звяр", но продуцентите усетили, че звучи като филм на "Дисни" и го променили.

"Хич". Работното заглавие на романтичната комедия с Уил Смит било "Последната първа целувка". Екипът обаче решил, че звучи като име на сапунен сериал и се спрял на далеч по-добър вариант.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички