7 начина да прекарате полезно обедната почивка


7 начина да прекарате полезно обедната почивка
Снимка: Thinkstock

6016

Ако наистина искате да постгнете успех в кариерата си, трябва да посветите всяка минута от работното време на това - дори обедната почивка. Сайтът Lifehack дава няколко идеи за това как е най-добре да оползотворите тези пет часа на седмица:

1. Вън от офиса

Излизането извън офиса е важен навик, чрез който да използвате полезно обедната си почивка. Така може да си починете от това, което ви разсейва и да се освежите. Ако просто оставате на бюрото по време на почивката, очаквайте да ви възлагат още задачи.

2. Седмична равносметка

Не е нужно да ви е трудно да контролирате живота си. Ето защо успелите хора са майстори на равносметките. Например, може да разгледате изпратените имейли от миналата седмица, докато почивате на обед, за да прецените какви да са следващите действия. Също така, може да прегледате уговорките си, записани в календара за остатъка от седмицата. Тези две упражнения ви дават контрол над времето.

3. Тренирайте

Успешните хора знаят, че физическите упражнения поддържат ума и здравето. Те правят упражнения през обедната почивка по няколко начина. Например ходят във фитнеса, разхождат се и дори правят няколко бързи лицеви опори. Това е чудесен начин да се справите със стреса в работата.

4. Създавайте връзки

Един от най-добрите начини за създаване на връзка с друг човек е да споделите храната си с него. Успешните хора знаят, че да срещнете някого на едно събитие е само началото на отношенията. Следващата стъпка е да прекарате повече време с този човек. Обедното време е чудесен начин да създадете връзка с хората, защото тогава те се разкриват и говорят за друго освен за работа.

5. Хапнете нещо здравословно

Това, което ядете на обед, има важно значение за резултатите в работата ви. Ето защо успешните хора избягват пастата и други храни, богати на въглехидрати. За да засилите енергията си, яжте бадеми, орехи и други храни, които повишават продуктивността. Не разчитайте на захарта да ви поддържа през деня. Избягвайте също храни със силна миризма или сосове по време на работната седмица. Оставете яденето от типа на десерти, т.е. ядене „за забавление”, за вечерите и уикендите.

6. Вършете личните си задачи

Успешните хора знаят колко е важно да са съсредоточени в работата. Ето защо избягват да водят лични разговори в работното време, или да напускат офиса. Въпреки това, животът е пълен с напрежение. Например, може би трябва да отидете да ви изпишат рецепта. Може да увеличите продуктивността си, като изберете аптека близо до офиса, за да отидете по време на обедната почивка. Може да пробвате и друг вариант – разбиване на времето на отделни периоди. Например, определете петъчния обед за вършене на лични дела, а понеделник резервирайте за професионално израстване.

7. Позволете си кратка дрямка

Дрямката в продължение на 20-30 минути увеличава продуктивността и умствената яснота. Доказано е, че подобрява сърдечното здраве.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички