7 от най-влиятелните книги за бизнес, писани някога


7 от най-влиятелните книги за бизнес, писани някога
Снимка: iStock/Guliver

17928

Повечето успели и богати хора обожават да четат и отделят време за това през всеки свой ден. Вече сме ви разказвали, че Бил Гейтс например чете по 50 книги на година, а Марк Зукърбърг се старае да свършва по една на две седмици.

Освен художествена литература, предприемачите обичат да четат и такава, свързана с кариерата, успеха, ефективността. Представяме ви седем от най-влиятелните книги за бизнес, писани някога.

"Интелигентният инвеститор" - Бенджамин Греъм

Греъм се смята за най-добрият инвестиционен съветник на XX в. Неговите философии и съвети са вдъхновили мнозина, сред които самият Уорън Бъфет, който определя книгата му като "най-добрата за инвестиции, писана някога".

"Как да печелим приятели и да влияем на хората" - Дейл Карнеги

Класика, тествана във времето. Безброй хора са споделяли, че им е помогнала в пътя в кариерата, бизнеса, но и в личния живот. Книгата ще ви научи на шестте начина да накарате хората да ви харесват, дванадесет начина да печелите другите на своя страна, девет начина да промените хората, без да ги дразните и др.

"Изкуството на войната" - Сун Дзъ

Макар и да е писана преди векове, книгата все още се използва за военни стратегии. Но и за бизнес такива. Мнозина са прилагали тактиките на Сун Дзъ под някаква форма в корпоративния свят.

"Емоционална интелигентност" - Даниел Голман

Чрез интересни примери Голман представя петте най-важни умения, които са част от емоционалната интелигентност, и показва как те определят успеха ни във връзките, работата и дори как влияят на здравословното ни състояние.

"Мисли и забогатявай" - Наполеон Хил

Авторът изследва животите на редица милиардери, за да създаде философията на живота на богатите. Книгата обаче може да бъде използвана за мотивация за всякакви цели, не само финансови.

"Седемте навика на високоефективните хора" - Стивън Кови

Произведение с наистина голямо влияние. Вдъхновява за успех от 25 години насам и е често е посочвана от изпълнителни директори и бизнес шефове за тяхна любима.

"Черният лебед" - Насим Талеб

С понятието "черен лебед" се обозначава събитие, позитивно или негативно, което се смята за невероятно, но въпреки това причинява мащабни последствия. Талеб показва, че "черните лебеди" обясняват почти всичко в света ни, макар много от нас да остават слепи за тях.

А вие бихте ли добавили някоя книга към този списък? Споделете с нас в коментарите.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички