7 популярни, но грешни твърдения за смартфоните


7 популярни, но грешни твърдения за смартфоните
Снимка: Thinkstock/Guliver

4453

Повечето от нас вече не могат да си представят ежедневието без смартфона си. Митовете около използването на мобилните устройства обаче никак не са малко. Хората често са склонни да разпространяват неверни слухове с думите ‘не си спомням къде го прочетох или чух, но знам, че е така’. От How To Geek обаче посочват 7 твърдения за смартфоните, на които не бива да вярвате:

1. Затварянето на приложения ще ускори работата на вашия iPhone

Затварянето на приложенията, които не ползвате на вашия iPhone може да помогне, но като цяло, с този съвет малко се преувеличава. Приложения, които вече не използвате, но не сте затворили, продължават да се съхраняват в RAM паметта на вашия iPhone, така че да могат да се стартират по-бързо, когато отново имате нужда от тях и ако вашият iPhone се нуждае от повече RAM, той автоматично ще премахне приложенията, които не използвате. Затварянето на приложения обаче ще удължи времето на отварянето им на по-късен етап.

2. Използването на Task Killer ще ускори работата на вашия Android телефон

Подобен мит съществува и за Android смартфоните. Навярно сте чували, че трябва да използвате Task Killer инструмент за автоматично премахване на приложенията от RAM. Не е нужно обаче да използвате Task Killer, точно както не е необходимо ръчно да премахвате приложения от списъка на последните приложения на Android. На практика, тези приложения са кеширани в RAM паметта, така че да можете да се върнете към тях по-бързо.

3. Трябва да разредите батерията на телефона си напълно, преди да я зареждате

Модерните литиево-йонни батерии не се нуждаят от пълно разреждане преди да може да ги презаредите. Можете да зареждате батерията на смартфона си, когато пожелаете и толкова, колкото искате.

4. Може да използвате само зарядното устройство на вашето устройство

Съвременните смартфони използват USB зарядни устройства, които са стандартизирани. Щом едно USB зарядно устройство осигурява достатъчно енергия, можете да го използвате, за да заредите смартфона си или всяко друго устройство, което поддържа USB зареждане.

5. Трябва да защитите дисплея на смартфона си с протектор

Този съвет не е актуален в наше време. Съвременните смартфони използват Gorilla Glass или подобна технология, която придава изключителна устойчивост срещу надраскване на стъклото на дисплея.

6. Повече мегапиксела означава по-добра камера

По-големият брой мегапиксели е важен само ако имате намерение да използвате кадрите за билбордове, например. Причината за това е ограничението на монитора. Дадена снимка винаги ще се изобразява не с реалните си мегапиксели, а с тези на монитора. За обикновения потребител, който иска да създава качествени снимки, по-важни са качеството на лещите на камерата и нейния светлинен сензор.

7. Android телефоните често са заразявани от вируси и други злонамерени програми

Технически погледнато е напълно възможно смартфонът ви да се ‘зарази‘ с вируси, но много малко Android телефони всъщност са заразени от злонамерен софтуер. Вашето устройство е изложено на риск само ако инсталирате приложения не от Google Play, а от други сайтове или ако изтегляте пиратски копия на платени Android приложения.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички