8-те най-дразнещи неща, които правят пътниците по време на полет


8-те най-дразнещи неща, които правят пътниците по време на полет
Снимка: Thinkstock

6097

За много хора пътуването със самолет е уморително и изнервящо преживяване. Причините биха могли да са различни – от дължината на полета до закъсненията и неприятните метеорологични условия. Но няма нищо по-неприятно от дразнещото поведение на пътник в самолета. Сайтът Mashable изброява някои от най-дразнещите неща, които хората правят на борда.

Да превземете подлакътника

Хората, които седят на средните места, имат лошия навик да превземат мястото за подпиране на ръце между седалките. Обикновено то е предвидено да се ползва от двама.

Да превземете мястото пред седалката

Мястото пред седалката е вашето място. Там можете да поставите някакъв багаж или краката си, или и двете. Но не и да поставите багажа си, а краката отстрани до него, като превземете пространството на човека до вас.

Разговори с друг пътник през човек

Някои хора си мислят, че е много умно, когато пътуват заедно, единият да вземе мястото до прозореца, а другият външното, откъм пътеката. Няма нищо лошо в това, стига да не искате през целия път да си говорите.

Да не използвате слушалки

Останалите пътници в самолета не искат да слушат вашата музика или звука от филма, който сте си пуснали. Ако сте забравили да си вземете слушалки, се обърнете за съдействие към стюардите.

Да не правите нищо с пищящото си дете

Децата са най-искрените пътници, когато става въпрос за това как се чувстват по време на полет. За съжаление, тази искреност често намира израз под формата на писъци и крясъци. Да седиш до дете, което никак не е щастливо от факта, че пътува със самолет и в същото време родителите му да не показват никаква инициатива да го успокоят, е меко казано дразнещо. Същото се отнася и за деца, които ритат седалката пред тях.

Честото ставане и вдигане на хората до вас

Ако не можете да стоите неподвижно дълго време и трябва често да ставате по време на полет, вземете си място до пътеката. Никой няма да ви се разсърди, ако отидете няколко пъти до тоалетната, но да ставате през 20 минути е много досадно.

Нежелан флирт

Понякога се случва да срещнете нов приятел или дори бъдещата си половинка в самолета. Вълнуващо и приятно изживяване, но само ако интересът е взаимен. Дори да получавате любезни отговори, ако усетите, че той или тя няма интерес към разговора, по-добре го прекратете. Или поне изчакайте края на полета, за да поискате телефонен номер. Едно „не“ точно преди слизане е много по-различно от отговора „не“, след който ще седите четири часа един до друг.

Местене на чужд багаж

Куфарът, който виждате в отделението за багаж над вас, не е там случайно. Не е загубен багаж, нито се е появил там с някаква магия. Той е на някой, който седи до вас и който е дошъл преди вас и го е оставил там. Пътниците, които идват по-късно, трябва да си потърсят място за багаж в друго отделение, ако това над мястото им вече е пълно.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички