9 необичайни професии, от които се печели изненадващо добре


9 необичайни професии, от които се печели изненадващо добре
Снимка:

2231

Всички сме наясно, че лекарите, адвокатите и изпълнителните директори на компании на Запад печелят добре. Оказва се обаче, че в по-развитите страни има и доста други поприща, които могат да напълнят банковата сметка. Според Forbes тези професии са пример за това как по време на криза човек може да се прави нещо, което харесва, но все пак да има печалба. Ето ги някои от доходоносните и леко необичайни професии.

9. Продавач на хот дог. Хот догът е сред любимите храни най-вече на американците, които добре захранват неговите търговци. Според Forbes един продавач на хот дог може да печели от 30 000 до 100 000 долара годишно в зависимост от оборота.

8. Личен асистент за пазаруване. Тук говорим по-конкретно за човек, който се занимава с купуване на дрехи и аксесоари за звезди. Той взима мерки, обикаля по магазините и поддържа контакти с дизайнери. Заплатата му е между 20 000 и 100 000 долара годишно, но би могла и да надвиши горната граница.

7. Дегустатор на сладолед. Големите производители на сладолед предлагат тази работа-мечта. Минусът й е, че не се отразява добре на теглото. Плюсът – че се печели средно по 56 000 долара на година.

6. Виртуален търсач на кадри. Най-общо, той разглежда различни автобиографии онлайн и търси подходящи кадри за дадени компании. Заплащането му се движи между 250 и 10 000 долара на поръчка в зависимост от сложността й.

5. Погребален агент. Може и да не е най-приятната професия, но и това някой трябва да го върши. Подобно на сватбите, погребенията също са доста голяма индустрия. Един погребален агент на Запад взима средно 80 000 долара на година.

4. Модел, нает само за част от тялото си. Например при реклама на гривна или обувки, когато се снима само китката или ходилото. Тези манекени дори не минават през толкова много разкрасителни процедури като други свои колеги и все пак печелят между 20 и 1000 долара за един следобед работа.

3. Жива човешка статуя. Странно, но има и такова търсене. Обикновено е пак в модата – на витрината на даден бутик вместо пластмасова човешка фигура жив манекен представя дрехата. На този човек му се заплаща по 100 долара на час, за да стои и да демонстрира облеклото.

2. Генетичен съветник. При случай на генетично предавана болест родители и деца могат да отидат при специален „генетичен съветник”, който да им разкаже повече за последиците и да им даде опции за лечение. Такъв професионалист печели по над 55 000 долара на година.

1. Шоумен на круизен кораб. Може да става въпрос за различни умения – жонглиране, гълтане на огън, разкарване на вицове. За да забавлява гостите на кораба обаче на този човек му се плаща между 3 000 и 4 500 долара на месец, а каютата и престоят се покриват от компанията.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички