9 разрушителни мисли, които пречат на успеха ви


9 разрушителни мисли, които пречат на успеха ви
Снимка: iStock/Guliver

7948

Негативното мислене е много по-страшно от всеки провал. То спъва развитието ви и ви пречи да реализирате потенциала си. От marcandangel.com дават пример за 9 разрушителни мисли, от които задължително трябва да се освободите, ако искате да се радвате на успех в кариерата и личния си живот.

“Интересува ме какво мислят хората за мен.”

Игнорирайте невъзпитаните хора, които говорят за вас зад гърба ви. Това е точно мястото, където трябва да бъдат – зад гърба ви. Да бъдеш силен не означава винаги трябва да печелиш битките. Истинската сила се крие в това да бъдеш достатъчно мъдър, да не обръщаш внимание на незначителните неща и да го правиш с високо вдигната глава.

“Не мога,” “Твърде късно е,” “Не съм достатъчно добър,” и т.н.

Ние никога не знаем къде ще се озовем в края на нашето пътуване. Знаем обаче къде сме днес и можем да определим пътя си напред. Нашето отношение към живота опъва платната и предпоставя изживяванията ни.

“Има толкова много неща, които може да се объркат.”

Спрете да се страхувате от това, което може да се обърка, а започнете да мислите за чудесните неща, които ви предстоят. Даже по-добре е да мислите за всичко, което дори в момента е както трябва. Бъдете благодарни за нощите, които са се превърнали в утрини, приятелите, които са станали семейство, миналите мечти и целите, които са се превърнали в реалност.

“Mиналото ми предопределя бъдещето ми.”

Не трябва да гледате на провалените си опити в миналото и грешките, които сте допуснали, като индикация за вашия бъдещ потенциал, а като на част от процеса по израстване. Не е задължително всичко да приключва с хепиенд, за да бъде ценен опит в живота ви. Повечето хубави неща се случват, когато най-малко ги очаквате. Продължавайте да работите върху себе си и това със сигурност ще ви се отплати.

“Аз съм твърде нещастен, за да направя някой друг щастлив.”

Щастието е бумеранг. Ако направиш нещо малко, което прави някой друг щастлив, е сигурно, че усмивката, която си предизвикал, ще се върне обратно към теб.

“Не мога да се доверя на никого.”

Често държим сърцата си затворени, не защото нямаме доверие на хората и се страхуваме, че ще ни изоставят, разочароват, спрат да ни обичат, а защото нямаме доверие на себе си, че ще се справим, че ще преодолеем болката от това че сме били изоставени, разочаровани, разлюбени. Иронията е, че само ако минем през тези загуби и разочарования, можем да осъзнаем истинската сила.

“Всички други го правят, така че трябва да е правилно.”

Бори се за това, в което вярваш. Поставяй под въпрос това, което другите хора ти казват, когато не чувстваш, че е правилно. Ако следваш тълпата, няма да стигнеш по-далече от нев. Но ако ходиш сам, следваш вътрешното си чувство и създаваш свой собствен път, вероятно ще се озовеш на места, на които никой друг не е бил преди.

“Нямам време за мечти.”

Истинската трагедия в живота не е това, че не си постигнал мечтата си; а в това, че нямаш мечта, която да преследваш. Отдай се на някоя идея, в която вярваш. Следвай вътрешното си чувство. Преодолей страховете си. Това са твоят живот и твоите мечти – на никой друг. И запомни не ти трябва да виждаш целия път пред теб, трябва да правиш стъпките една по една.

“Не може да бъде по-добре.” / “Не може да бъде по-зле.”

И това ще отмине. Когато ти е трудно в живота, помни, че невинаги ще бъде така. Живей ден за ден. Дори когато животът е прекрасен, това няма да е вечно. Така че оценявай и се наслаждавай на всеки момент.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички