9 сигурни признака, че трябва да напуснете работа


9 сигурни признака, че трябва да напуснете работа
Снимка:

1109

Чувствате ли постоянен стрес на работа? Или че не се вписвате в атмосферата? А може би дори сте били обиждани? Ако е така, то време е да напуснете, пише Forbes. Има и хора, които не осъзнават, че са нещастни на работното място, докато някой не им го посочи. Вижте някои от знаците, които сочат, че ви е време за професионална промяна.

Липсва ви всякакъв ентусиазъм. Загубили сте чувството на нетърпение и очакване на нови възможности. Според специалистите ако не правим това, което обичаме, никога няма да развием истинския си потенциал.

Компанията ви е на път да фалира. Не е нужно и вие да потъвате с кораба, спасявайте се по единично.

Искрено не харесвате колегите или шефа си. За съжаление понякога отношенията на работното място не се оправят с времето.

Постоянно се чувствате стресирани и нещастни. Само като си помислите за работа и ви става притеснено и неприятно. Това е сигурен знак, че е време да напуснете.

Стресът влияе на физическото ви здраве. Атмосферата на работното място може да ви сломи психически, което да се отрази и на здравето ви. А то винаги трябва да е на първо място.

Самата ви работа страда. Ако вече не сте продуктивни на работното място, макар да знаете, че имате знанията и уменията да сте, значи нещо не е наред.

Не успявате да балансирате професионалния и личния живот. Прекарвате малко време със семейството или не се посвещавате достатъчно на работата? Време е да помислите за промяна.

Ръководството не ви оценява. Повишенията ви подминават, не ви възлагат ключови задачи, не ви викат на важни срещи – всичко това са сигурни знаци, че трябва да потърсите реализация другаде.

Скучно ви е. Ако не се развивате и не научавате нови неща, няма особен смисъл да стоите на тази работа. Още повече, ако не се виждат възможности за развитие в близко бъдеще.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички