9 страхотни професии, които дори не звучат като истински


9 страхотни професии, които дори не звучат като истински
Снимка: iStock/Guliver

11024

За повечето хора думите "забавна професия" са абсолютен оксиморон. Ако е забавно, не би било работа, нали?

Или пък може би не. По света има и доста нетрадиционни дейности, които могат да бъдат много приятни. От Insider ни представят някои от тях. Не се учудвайте - съвсем реални са и наистина има хора, които ги вършат и получават пари за това.

1. Дегустатор на сладолед. Според Forbes някои производители на сладкарски изделия на Запад плащат на дегустаторите на новите си вкусове сладолед до 56 000 долара годишно.

2. Принцеса от филмите за "Дисни" в Дисниленд. Тези красиви дами обличат костюми на известни героини от приказки и по цял ден се снимат с посетителите на тематичния парк. Заплатата им обаче не е особено голяма за САЩ - около 30 000 долара годишно.

3. Професионална русалка. Момичета, които плуват с красиви опашки в огромни аквариуми на партита или някакъв вид събития. Печелят по около 300 долара на час.

4. Професионална шаферка. Ако нямате достатъчно шаферки, можете да си наемете една. Взимат между 300 и 2000 долара за сватба.

5. Телевизионен труп. Статистите в телевизионни криминални сериали, които играят трупове, печелят по около 200 долара за ангажиментите си.

6. Участник в изследвания на съня. От вас се изисква просто да легнете и да поспите. В едно подобно прочуване например платили на участниците по 5000 долара, за да се излежават в продължение на 80 дни.

7. Съставител на късметите в китайските курабийки. Според Ehow.com тези служители прибират по около 40 000 долара годишно.

8. Дегустатор на медицинска марихуана. Сравнително нова професия, но започва да се налага в определени страни, където медицинският канабис е разрешен.

9. Служител, който поддържа частни острови на богаташи и знаменитости. Все пак звездите не прекарват цялото си време на островите си и някои трябва да се грижи всичко там да е наред. Заплатата на такъв служител е около 120 000 долара годишно.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички