Бивши затворници, които промениха съдбата си


Бивши затворници, които промениха съдбата си
Снимка:

946

Харесахте ли филма „Хвани ме, ако можеш”? А знаехте ли, че той е създаден по истински случай? Както вдъхновителят на холивудската творба Франк Милър Абигнейл, така и други знаменитости, някои от които са присъствали в списъка на ФБР за най-издирвани лица, доказват, че всеки заслужава втори шанс. Финансовото издание Business Insider ни запознава с някои бивши затворници, които са живият пример за това, че никога не е късно да промениш съдбата си.

1. Бившият хакер Кевин Митник присъстваше в списъка на най-издирвани лица на ФБР, днес ръководи своя собствена охранителна фирма

Когато бил на 16, Митник хакнал компютърната система на Digital Equipment Corporation и откраднал софтуерът им, разказва Гери Смит от The Huffington Post.

Тийнейджърът се укривал близо три години, преди да го арестуват през 1995 г. Освободен е през 2002 г. и основава Mitnick Security, която помага на бизнеса да открива слабите места в охранителните си системи.

2. Джорджия Дуранте шофирала за мафията, днес организира каскади за Холивуд

Някога тя бе известна като летният модел на Kodak. Красавицата обаче се жени за член на мафията и се отдава на сенчеста кариера, като шофира в престъпни операции.

След престоя си зад решетките Дуранте открива, че може да използва таланта си зад волана и по съвсем законен начин. Основава Performance Two, която създава екшън сцените с диви автомобилни каскади на над 100 филма. Публикува и своя автобиография.

3. Франк Уилиям Абигнейл бе известен мошеник още на 21. Днес ръководи консултантска компания

Между 16 и 21 годишната си възраст, Абигнейл фалшифицира чекове за над $2.5 млн. и успешно се представя за пилот, доктор, адвокат и университетски професор. Заловен е от френската полиция и прекарва пет години в затвора.

Освободен е при условието, че ще сътрудничи на щатското правителство. Днес той консултира финансови институции и корпорации как да се предпазят от мошеници. Клиентите му до момента са над 14,000. Увековечен е във филма на Стивън Спилбърг „Хвани ме, ако можеш”.

4. Лари Лей Левин консултира федералните затвори – той знае, прекарал е 10 години в тях

Лари Лей Левин е изгубил 10 години от живота си зад решетките, по обвинения в конспирация, затрудняване на правосъдието, притежание на автоматични огнестрелни оръжия и наркотици.

След като излежава присъдата си, основава Wall Street Prison Consultants и консултира федерални затвори, адвокати и осъдени. Организира курсове за оцеляване в „пандиза”.

5. Актьорът Дани Трейо убедително играе „лошото момче”. Нищо чудно – 12 години е обирал магазини

Може и да не сте чували името му, но лицето на Дани Трейо със сигурност ви е познато – той играе „лошото момче” в над 200 филма. Има опит – лежал е в затвора за обири и притежание на наркотици.

Според Нейт Джоунс от Time Magazine, обратът в съдбата му настъпил, когато холивудски режисьор му предложил ролята на затворник. Трейо отговорил – „ще опитам”.

 

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8056
  • GBP
    1
    2.27846
  • JPY
    100
    1.16121
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички