Четири добри навика, от които да се откажете, ако сте мениджър


Четири добри навика, от които да се откажете, ако сте мениджър
Снимка:

570

Истинските лидери са наясно, че има едно златно правило за успех: променяй се. Методите и навиците, които ви помогнаха да стигнете до мениджърска позиция, може вече да не ви вършат работа и дори са са във ваша вреда.

Особено трудно е да осъзнаем това и да нарушим табутата, като стане дума за прехвалени ценности като например баланс или перфекционизъм.

От какво да се пазим, за да не се окаже, че сме достигнали върха на възможностите си, съветва изданието Business Insiders.

1. Баланс и компромис

Лидерите трябва да помнят, че не всички ситуации в живота могат да се сведат до сценарий, в който всяка от страните печели. Бизнесът не е детска приказка с щастлив край и понякога ни се налага да вземаме реални и трудни решения.

Търсенето на баланс и компромис на всяка цена означава да се примириш с посредствеността и да не проявиш необходимия кураж, уплашен от мнението на подчинените си.

Един конкретен пример: ако сте мениджър, може и да ви се наложи да уволните някой от сътрудниците си, независимо от личните ви чувства към него.

2. Сътрудничество

Сътрудничеството е прекрасно нещо, но не винаги е най-добрата стратегия. Помнете – корабът може да има само един капитан. В крайна сметка на вашите плещи лежи отговорността за крайните решения.

А когато лидерите прибягват до сътрудничество, те трябва да помнят една важна подбробност - отчетността. Всеки, включен в проекта, трябва да е наясно както със собствените си задачи, така и с общата цел и да не се страхува да признава пропуските си. И помнете извинение номер едно, което бави колективната работа: срещите и заседанията, проведени единствено в името на сътрудничеството.

3. Перфекционизъм

Да се стараеш да си перфектен в работата си може и да не звучи като недостатък. Ако стремежът ви към съвършенство обаче означава да закъснеете да предложите продукт или услуга на пазара, значи сте загубил битката.

Не оставяйте перфекционизмът да се превърне в цел сам по себе си и да ви принуди да забравите или игнорирате общата картина на бизнеса.

4. Подготовката

Ако непрекъснато отлагате старта на някой проект, защото се „подготвяте”, може би не ви стига куража да сте успешен мениджър. Помнете златното правило на война – никой никога не е готов за битка, просто даваш най-доброто от себе си.

Научете се да импровизирате и да променят стратегията си, докато сте във вихъра на събитията.

Анна Улф

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички