Четирите бизнес плюса на майчинството


Четирите бизнес плюса на майчинството
Снимка:

562

Не са изключение работодателите, които се мръщят пред перспективата да наемат жена с малко дете. Те очакват да бъдат залети от вълна от болнични и подозират, че мислите за бебето ще разсейват служителката им от задълженията й в офиса.

Според CBSNews обаче, ситуацията съвсем не е еднозначна. Като се върнат в офиса след отпуската, много майки откриват, че навиците и приоритетите им са се променили така, че всъщност им дават предимство в кариерата. Какви са бизнес плюсовете на майчинството?

1. Губенето на време вече не е изкушаващо

Когато имаш толкова основателна причина да искаш да се прибереш у дома, клюкарстването с колежки или сърфирането в нета вече не те изкушават. Майките разпределят времето си по-сериозно и се стараят да свършат колкото се може повече работа за по-кратко време.

2. Делегирането на отговорности става по-лесно

Повечето работещи майки осъзнават, че трябва да се научат да делегират отговорностите си, ако искат да оцелят – физически и психически. След като са се примирили да поверят детето си на ясли или да наемат бавачка, те откриват, че им е далеч по-лесно от преди да споделят работата си и с колеги и подчинени.

Нищо не може да ни научи по-бързо от едно бебе, че не можем да свършим всичко сами.

3. Обичайният стрес в офиса вече не е толкова изнервящ

Някои майки споделят, че след раждането се чувстват по-самоуверени и обичайният стрес в работата не ги изважда толкова лесно от релси. Дали ефектът се длъжи на напрежението отколо грижите за пеленачето или пък на самото раждане не е ясно, но изглежда, страховете, които са ни тормозили преди, вече не са чак толкова плашещи.

4. Засилва се амбицията

След като станат майки много жени преосмислят приоритетите си. Първо, те вече имат далеч по-основателни причини да се стремят към по-високо заплащане и второ - не са единици тези, които изпитват по-силна нужда от преди да се докажат като специалисти.

Анна Улф

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички