Да превърнеш кафявите си очи в сини за 5000 долара


Да превърнеш кафявите си очи в сини за 5000 долара
Снимка: Thinkstock/Guliver

2697

Родени сте с кафяви очи, но винаги ви се е искало да имате сини? Скоро може да имате възможността да промените перманентно цвета на ирисите си. Базираната в Калифорния компания Stroma Medical вече практикува лазерна процедура, която прави именно това, пише Time.

Фирмата твърди, че вече е осъществила 37 успешни опита върху пациенти в Мексико и Коста Рика. Има обаче едно голямо „но“ - американските медицински регулатори не дават зелена светлина на проекта, което повдига въпроси за сигурността му.

Според шефа на Stroma Medical Грег Хомер методът работи, като се променя тънкия пигментиран слой върху повърхността на кафявите ириси.

„Фундаменталният принцип е, че всяко кафяво око в действителност е синьо. Ако се махне повърхностният пигмент, тогава ще се открие синия цвят“, заявява той пред CNN.

Самата процедура трае едва 20 секунди, но очите не се променят веднага. Трябва да минат няколко седмици, за да се премахне кафявия пигмент. Цената на промяната е 5000 долара.

Естествените сини очи започват да се срещат все по-рядко, а се смятат за по-привлекателни. Затова учените от компанията са убедени, че към откритието им ще има интерес. Все още обаче съществуват големи опасения за безопасността на пациента. Според някои офталмолози подобна интервенция може да замърси някои канали в очите и да увеличи риска от глаукома.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички