Деветте най-странни причини да закъснееш за работа


Деветте най-странни причини да закъснееш за работа
Снимка:

493

На всеки се случва да се успи, да не чуе будилника или да попадне в неочаквано задръстване преди работа. Толкова банални причини да не се появиш навреме, че чак да ти е неудобно да ги споменеш пред шефа, ако си от хората, ценящи оригиналността. Ако мислите какво оправдание да изтъкнете следващия път като закъснеете за работа, може да се възползвате класацията на CareerBuilder.com, цитирана от CBSNews, която ни разкрива най-странните причини, поради които служителите са заскъснявали за работа през миналата година.

Не е ясно дали разказаните истории са истина или измислица, но поне някои от тях, твърди порталът, са подкрепени с доказателства.  

Прецакан от машината

Технологиите са хубаво нещо, но не и когато се съюзят срещу теб. Един участник в анкетата се оплакал, че закъснял за работа, защото колата му не искала да запали. Тя била снабдена с тест за алкохол, а той бил твърде пиян, за да „издържи изпита”.

Заключила профейла си в автомат за вестници

Е, това е неприятна ситуация. Служителка изпуснала портфейла си в автомата за вестници. Разбира се, лесно можела да си го вземе обратно – на теория. На практика, необходимите стотинки, с които да отключи автомата, били само на една ръка разстояние – в портфейла, зад стъклото.

Забравил си обувките

Сигурно ви е мъчил кошмарът, че сте се появили по пижама в офиса? Подобна ситуация се случила на един от респондентите – той открил на път към работа, че по погрешка е обул обувките на приятелката си и трябвало да се върне, за да си ги разменят.

Патето ми открадна палтото!

Неизвестно защо, служителка оставила дъждобрана си върху циментовата патица в предния си двор. Тъй като прогнозата предвиждала порои за следобеда, тя трябвало да се върне, "за да си изиска собствеността" от градинското украшение.

Ножицата се счупи!

Любителка фризьорка решила да се погрижи за прическата си преди работа, но ножицата се счупила по средата на процедурата. Стресирана и с оръфана коса, тя трябвало да изчака отварянето на най-близкия салон, преди да си позволи да се появи пред хора.

Нападнаха ме мечки

Е, това може наистина да звучи странно, но служителят, който твърдял, че на път за работа мечки нападнали колата му, разполагал със снимкови доказателства за подлата атака.

Сбърках офиса

Това се казва разсеяност – една жена заявила, че закъсняла за работа, защото карала машинално към предходния си офис. Ако е омъжена повторно, дано не сбърка и адреса на дома си!

Асистирах при раждане

Една наистина благородна причина да се окажеш късно зад бюрото – на един от участниците в анкетата му се наложило да забрави за служебните задължения, защото асистирал на непозната, чиито родилни мъки започнали край магистралата.

Ключовете ми бяха във фризера

Пазете се от отмъстителни жени – тяхното въображение е неограничено. Съпругата на един от респондентите замразила ключовете му в бучка лед в хладилника. Минало доста време, докато се докопа до тях.

Анна Улф

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8056
  • GBP
    1
    2.27846
  • JPY
    100
    1.16121
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички