Досиетата Х: Британското военно министерство оценява заплахата от НЛО


Досиетата Х: Британското военно министерство оценява заплахата от НЛО
Снимка:

1358

Британското министерство на отбраната публикува архиви, в които оценява опасността от посещения на извънземни форми на живот.

Според докумените, цитирани от The Telegraph, НЛО може да навестяват Земята с военни или научни цели или просто на пристигат на екскурзия.

В разсекретен брифинг от 1995 г., неназован служител на министерството подчертава, че въпросът трябва да получи приоритет, макар че засега няма данни извънземните да са враждебно настроени. Чиновникът смята, че е важно да се подходи без предубеждения, тъй като „това, което е научен факт днес, може да не се възприема за вярно утре”.

Служителят на министерството отбелязва още, че ако се вярва на очевидци, НЛО разполагат с технологии, които могат да бъде използвани за отбрана на Кралството.

Докладът изрежда и други възможни обяснения за наблюденията на НЛО, извън посещения на чужди форми на живот. Сред евентуалните причини са масови халюцинации, атмосферни явления и дори измами. Нита една от тези алтернативни интерпретации обаче не е напълно убедителна – се казва в документа.

Според него, регистрираните свидетелства на очевидци са само „върхът на айсберга”, тъй като много хора не смеят да споделят какво са видели, за да не странат обект на присмех.

„Повечето хора мислят, че НЛО са скорошен феномен, но това не е така – странни обекти се наблюдават в небето от стотици години” – изтъква чиновникът.

 

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички