Един ден по американски


Един ден по американски
Снимка:

422

Статистика на трудовото министерство на САЩ предоставя възможността да надникнем в ежедневието на американците. Как прекарват те свободното си време?

Не е изненадващо, че жените отделят с 29 минути повече за чистене и готвене, отколкото мъжете – за сметка на това, те си отспиват с 11 минути по-дълго. Според данните, около една трета от денонощието на американците преминава именно в сън.

Представителите на силния пол изглежда обичат повече да си похапват и пийват – те прекарват с четири минути по-дълго на масата, отколкото нежните им половинки, но пък след това се борят с талията, като отделят допълнително 10 минути за физически упражнения и осем – да окосят ливадата.

Средно 83% от жените и 65% от мъжете посвещават част от деня си на домашни задължения.

Американките може и да са по-заети у дома, но бързайте да ги съжалявате - те си тръгват от офиса с 47 минути преди мъжете.

Телевизорът остава основно хоби на янките – и особено на по-необразованите. Хората над 25 годишна възраст, които не са успели да завършат гимназия, се лепват пред синия екран за две трети по-дълго време, отколкото вишистите.

Но дори когато телевизорът е изключен, това не е чак такъв проблем – те отделят в мислене и почивка четири пъти по-дълъг период от деня си, докато по-учените им сънародници предпочитат да запълват паузите, играейки си на компютъра.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички