Фрийлансъри, пребройте се!


Фрийлансъри, пребройте се!
Снимка:

1119

Напоследък на фрийланс икономиката й се обръща доста внимание на Запад. Доста е трудно обаче да се установи колко точно са заетите в нея например в САЩ, пише Businessweek.

Според едно проучване повече от 40% от хората в Щатите сами ще си бъдат шефове до 2020 г. По-скорошни изследвания обаче сочат, че в момента фрийлансърите вече са сериозен брой – 10,3 милиона души. Организацията Freelancers Union пък твърди, че 42 милиона американци (или една трета от населението на страната) работят самостоятелно, като поставя въпроса защо Бюрото по труда не дава данни за това.

Различни институции се опитват да установят с точност колко са фрийлансърите и какво е въздействието им върху икономиката.

Някои експерти дефинират независимите служители като „хора, които работят поне по 15 часа на седмица в нетрадиционна атмосфера и не извършват постоянно една и съща дейност”. На това описание отговарят около 8% от хората в САЩ, които са над 21 –годишни и комбинирано имат приход от 1,2 трилиона долара на година. Един от четирима фрийлансъри казва, че е наемал други независими специалисти за дейността си.

Според едно от проучванията 36% от фрийлансърите се възприемат като „самонаети”, 13% казват, че са „собственици на бизнес”, а само 4 на сто използват термина „фрийлансър”, за да се опишат.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички