Хакерите ще ни спасят от Ким Чен Ун?


Хакерите ще ни спасят от Ким Чен Ун?
Снимка:

558

Хакери, свързвани с Анонимните, твърдят, че са извършили многобройни атаки срещу севернокорейски уебсайтове, окуражавайки гражданите на страната да се вдигнат срещу правителството.

Онлайн пиратите казват, че са разкрили над 15,000 пароли за Uriminzokkiri.com, насочен навън севернокорейски уебсайт, хостван на китайски сървъри.

Хакерите, които се наричат Anonymous Korea, се хвалят, че от събота насам са осъществили масови DDoS атаки срещу различни портали, включително www.airkoryo.com.kp, www.naenara.com.kp, www.korea-dpr.com и www.friend.com.kp. Друг популярен техен побратим обаче, известен като Шутът (The Jester), настоява, че всъщност той стои зад тези действия.

Логото на Anonymous Korea както в Twitter, така и във Facebook включва южнокорейски флаг, отбелязва BusinessInsider.com.

Който и да е оригиналният автор, смята се, че хакерското съобщение е стигнало дори до върховния лидер на Северна Корея Ким Чен Ун и други високопоставени представители на властта. То гласи:

„Имате нужда да създавате големи атомни бомби и да заплашвате половината свят с тях? Искате да демонстрирате мощ? Ето каква е нашата:

- Ние сме във вашите локални интранет връзки (Kwangmyong и други)

- Ние сме във вашите електронни пощи

- Ние сме във вашите уебсървъри“

Kwangmyong е севернокорейската версия на интернет, но е по същество интранет мрежа, съставена от малък брой образователни и новинарски страници. Kwangmyong предлага и електронна поща за гражданите на страната.

“Порадвайте се на тези няколко доказателства за достъпа ни до вашите системи. На прицел са невинни граждани, които са били достатъчно глупави да изберат идиотски пароли. Имаме около 15,000 акаунта за достъп до www.uriminzokkiri.com и много други. Първо ще изтрием данните ви, след това – гадния ви диктаторски гъз“, се казва още в съобщението.

То продължава с призив към жителите на страната да се вдигнат срещу „репресивното правителство“.

„Не се страхувайте от нас, ние не сме терористи, ние сме добрите момчета от Интернет. AnonKorea и всички други анонимни са тук, за да ви освободят“.

The Jester (th3j35t3r) или Шутът, известен хакер, който твърди, че атаките му отразяват идеологически причини, също пое отговорност за кибер акцията срещу севернокорейските уебсайтове.

“Прозявам се. Анонимните пак искат да си присвоят номера ми. http://mashable.com/2013/03/30/anonymous-korea/ … << Хмм… Доста съм сигурен, че бях аз, защото бях там, като го направих“, твърди Шутът в свой tweet.

Според слуховете Шутът е бивш американски военен и според него хакерските атаки срещу Северна Корея са израз на патриотизъм. Извествен е още с атаките си срещу Wikileaks, 4chan, няколко джихадски уебсайта, както и интернет страницата на иранския президент Махмуд Ахмадинежад.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички