Качествата на добрите шефове


Качествата на добрите шефове
Снимка:

779755

Да си шеф не е лесна работа. Тази позиция е обвързана с динамично ежедневие, разкъсано между управляване на проекти и решаване на проблеми. Много от шефовете са на мнение, че да създадат идеалната работна среда за служителите си изисква вложение на много средства. Но те грешат.

Ще се учудите да разберете, че хората рядко искат по-големи заплати или повече почивки, като първо нещо от работата си. Много от професионалистите искат работна среда с предизвикателства, която да ги вдъхновява. Истината е, че когато вашият екип се чувства ценен, разбиран, а талантът му се използва, резултатите са повече от добри.

Ще ни разкажат как се създава най-добрата работна среда в една компания две жени, които имат процъфтяващ бизнес в Хаваи. Бизнесът им се състои в това, че учат шефовете на различни компании, как да пренесат парченце нирвана на работното място.

Синди Сакай и Сара Калики-Накамура са съоснователите на TH! NK, консултантска фирма, която специализира в създаването на идеална работна среда за малки и големи компании. Двете имат дългогодишен опит в избраната насока, но названието, което ги описва най-добре, е "Треньори на мечти". Наименованието е специална форма на обучение по мениджмънт, в което те помагат на главните изпълнителни директори и мениджърите да разберат как се създава идеалната работна среда (рай) и по този начин да извлекат най-доброто от служителите си.

Така че стягайте багажа, защото сте на път да получите билет за рая.

Рай = Печалба

Създаването на среда, в която служителите работят с желание, не е добре само за техния морал. Това е добре и за компанията.

• Щастливи служители = по-малко болнични дни

• Вдъхновени служители = по-динамична работна среда и служители, готови да поемат по-големи рискове

• Служители с правомощия = по-малко хора, които казват „Това не е моя работа”

• Подобрена комуникация = по-добър продукт и цялостно обслужване на клиентите

• Повишената сигурност на работното място и удовлетворение = по-малко клюки и нужда от спояване на междуличностните отношения в офиса

• Задържане на служители за по-дълъг период = спестява време и пари, които ще се изхарчат в обучение на нови служители

• Добра работна среда = служителите работят повече часове и с повече страст

Вече разбрахте основните ползи от създаването на идеална работна среда. Но преди да се заемете със създаването й, разберете кои са най-големите грешки, които шефовете правят:

Микромениджмънт

Много от шефовете наемат на работа експерти в определена област. Но след известно време шефовете решават да разширят отговорностите им и в други области, като забравят, че са ги наели заради специфичните им предимства и опит именно в тази. Оставете служители ви да се развиват и им дайте правомощия за позицията, на която сте ги наели.

Мислят си, че заплатата е равна на страстта за работа

Голяма грешка, която началниците могат да направят, е да мислят, че заплащането е равно на страстта. Не си мислете, че като плащате на служителите, те няма да имат амбиции и нужди, като хора на едно работно място. Дайте им възможности и ги развълнувайте, накарайте ги да се чувстват мотивирани, така че те да работят отвъд първоначалните си роли.

Ето и няколко съвета, как да поправите допуснатите грешки. Синди и Сара предлагат следното:

Как да станете по-добър шеф:

Изграждане на доверие

Бъдете ясен и точен, следвайте решенията и обещанията си и бъдете надежден шеф за вашите служители.

Познавайте хората си

Отделете време за да говорите със служителите си. Разберете какво искат и отделете време да говорите за тези техни желания. Така служителите ще се чувстват желани и ще бъдат по-склонни да работят за вас.

Поставяйте си предизвикателства

Да бъдете наясно със себе си е голям плюс в умението да бъдете добър шеф. Поставяйте си предизвикателства да правите промени и да вървите напред с нови управленски стратегии и мениджмънт на компанията. Ако се движите напред и променяте, вие спомагате за създаването на по-продуктивна компания.

Източник: shine.yahoo.com

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички