Как да ощастливите шефа за 60 секунди


Как да ощастливите шефа за 60 секунди
Снимка: iStock/Guliver

3934

Ако началникът ви кара героите от филма "Шефове гадняри" да изглеждат кaто пухкави котенца, значи знаете колко е важно да сте в добри отношения с него. Понякога това не е лесно за постигане, но има как да спечелите благоразположението му/ѝ с действия, които ще ви отнемат малко време - не повече от 60 секунди, пише Business Insider.

Проверявайте имейлите и съобщенията до шефа, преди да ги изпратите. Изчитайте всичко за грешки и неточности, вижте дали сте прикачили файловете и т.н. Бъдете изрядни в комуникацията.

Явявайте се дoброволци за проекти. Разбира се, самите проекти ще ви отнемат повече от 60 секунди, но преценяването дали са подходящи за вас и демонстрирането на ентусиазъм стават по-бързо.

Попитайте шефа как можете да подобрите работата си. Ще се зарадва, че се стараете и вероятно ще ви има предвид за бъдещо повишение.

Справяйте се с грешките с достойнство. Всеки прави грешки. Въпросът е как ще ги посрещнеш. Кратко и ясно поемете oтговорност за действията си и предложете решение, вместо да се вайкате или оправдавате.

Поздравявайте колегите си, когато се постигнали успех. Това показва, че сте отворен човек и екипен играч - качества, които ръководителите ценят в своите служители.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички