Как да останем доволни на една и съща работа


Как да останем доволни на една и съща работа
Снимка:

698

Съществуват безброй изследвания и статистики за работното място. Някои от тях са толкова скучни и сухи, че ще ви приспят на първото изречение. Но наскоро излезе едно, което заслужава вниманието ви.

Проучването с име "Следващото поколение работещи жени" изследва удовлетворението или липсата на такова на жените от работното място.

Сегашното поколение жени често е набеждавано, че получава всичко "по лесния начин", защото предишното поколение е отъпкало пътя преди него.

Изследването показва, че повече от половината анкетирани жени са недоволни от работата си, а две трети от тях са склонни да останат със сегашния си работодател.

Това поведение е резултат на страха от големия процент безработица в момента. Но от друга страна, много хора, които са сменяли работата си по време на икономически растеж, сега са принудени да стоят на едно място и да бъдат по-инициативни.

Но как да бъдем по-добри и инициативни на работата, която мразим? Предлагаме ви няколко съвета на помощ:

Поемете повече роли и отговорности

Това е добър подход, който може да ви уреди повишение и свързаните с него облаги. Така ще разнообразите задачите си и ще се почувствате по-щастливи на работното си място.

Работете по-усилено

Да работите много на работа, която мразите звучи обезкуражаващо. Но ако сте положили извънреден труд, може да привлече вниманието на мениджъри от други отдели, които да ви отворят врати към нова позиция в компанията.

Възползвайте се от програмите за обучение

Много компании предлагат обучение и курсове за служителите си. Възползвайте се от тях, защото те увеличават вашата стойност за компанията. След това може да изискате компенсация или повишение, защото допринасяте повече за работата си в компанията.

Източник: shine.yahoo.com

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички