Как да структурираме идеалния работен ден


Как да структурираме идеалния работен ден
Снимка: Thinkstock

1058

Това време на годината е доста стресиращо, предвид натиска на предваканционните срокове. Сигурни ли сте, че оползотворявате деня си пълноценно? Много хора правят грешката да „натъпчат“ прекалено много работа в 8 часа без да си направят план за изпълнението ѝ. Сайтът Mashable е събрал мнения от бизнесмени и експерти за съставянето на перфектния работен ден – ето какво са споделили:

Планирайте от предната вечер. Идеалният работен ден всъщност започва... 12 часа по-рано. Направете си списък с приоритети още вечерта. Така в офиса няма да губите време в чудене откъде да започнете.

Започнете от най-трудното. Това е изпитан във времето съвет. Сутрин имаме най-много енергия и мотивация, затова е важно да ги използваме за най-важните и трудни задачи. Продуктивните хора се отличават от останалите именно с това, че знаят за какво колко време да отделят.

Правете си почивки на всеки час. По принцип експертите съветват да си почиваме по 17 минути на всеки 52 минути работа. Това е трудноосъществимо, но е хубаво да се отделяте от монитора за поне 5 минути на всеки час.

Не се преработвайте. Да прекараш 14 часа в службата невинаги се равнява на много свършена работа. Старайте се да си тръгвате винаги по едно и също време, така организмът ви ще се настрои към рутината и ще бъдете по-продуктивни.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички