Как колегите могат да ви помогнат да се издигнете в кариерата


Как колегите могат да ви помогнат да се издигнете в кариерата
Снимка: Thinkstock

3146

За да получите мечтаното повишение, не е достатъчно само да се стараете в работата си. Важно е и да опознаете колегите си. Проучвания показват, че приятелствата в офиса не само увеличават професионалното удовлетворение и намаляват стреса, а и стимулират продуктивността и отдадеността на задълженията. От money.com дават няколко съвета как можете да изградите ценни връзки и да превърнете колегите си в помощници по пътя към върха.

Движете се в правилните кръгове

Избягвайте тези, които се представят по-зле в работата. Добре е за репутацията ви да ви асоциират с трудолюбиви и талантливи хора. Помислете влиянието на кои колеги може да има позитивен ефект върху кариерата ви и се постарайте да се сближите с тях. Например някой от отдел „Човешки ресурси“ - близостта с него ще ви държи информирани за това кога се отваря позиция на по-високо ниво.

Срещи на четири очи

Няма лошо да излезете на по питие с колектива след работа, но ако наистина искате да установите връзка с някого, инициирайте срещи на четири очи. Предложете му например да обядвате заедно. Ако не познавате човека добре, може да го помолите да ви обясни нещо за работата си. Или пък след продължителна оперативка да го поканите да пийнете кафе за 15 минути, за да се разтоварите. Така сближаването ще се случи по-бързо.

Успешни тактики

След като се сприятелите с добре предсатвящите се колеги, предложете им да им помогнете за някой от проектите им. Така ще можете да споделите успеха им. Освен това можете да ги помолите за съвет какво да направите, за да ви оцени високо началникът – те със сигурност са наясно какво най-вече забелязва той. И не на последно място, поддържайте връзките дори колегите ви да сменят работното място. Кой знае, може би някой ден този контакт ще ви помогне.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички