Как технологиите улесниха пътуването?


Как технологиите улесниха пътуването?
Снимка: Thinkstock

2720

След бума на технологиите в последното десетилетие пътуването никога не е било по-лесно и удобно. От сайта Mashable са решили да проучат как модерните смартустройства са променили начина ни на пътешестване. Те посочват 3 неща, чрез които днес сме по-улеснени: 

1. Вече не се налага да се ровим в багажа за документите за пътуване

За технически грамотните пътешественици има голямо разнообразие от услуги, които може да им помогнат да организират всичките си документи за пътуването и нужната им информация на едно място, както и да следят какво се случва в офиса им, докато са на път. Една такава услуга е TripIt Planner. Приложението е достъпно онлайн, така че можете да получите достъп до него по всяко време стига да имате интернет връзка. Други полезни приложения са LoungeBuddy и Hopper.

2. Вече не се налага да се притесняваме, че може да загубим ключа на хотелската си стая

Веригата хотели Hilton вече предлага на своите гости възможността да получат достъп до помещенията, фитнес центровете, дори и до паркинга директно от своите смартфони. До началото на 2016 година, гостите ще имат възможността да използват смартфона си и за да си отключват стаята.

За останалите туристи, които често губят вещите си, има едно полезно приложение, наречено Tile. Благодарение на него можете да намерете бързо не само ключовете си, но и всичките си вещи към които сте прикрепили специална джаджа. А за да не се притеснявате за багажа си, ползвайте Trakdot.

3. Вече не можем да се изгубим в непознат за нас град

Днес смартфоните могат да ни свършат чудесна работа като навигационна система, благодарение на изобилието от приложения за навигация. Но дори и сред навигационните приложения има такива които са по-добри от останалите. Google Translate е друга необходимост, ако сте на място чийто местен език не владеете. Приложението позволява на потребителите да вземат снимки на табели, менюта и така нататък, да сканират целия текст и да го преведат на родния си език.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички