Какво вещае драконът?


Какво вещае драконът?
Снимка:

43158

Митологията може да описва дракона като огнедишащо чудовище, но няма нищо огнено в китайския астрологичен звяр, който ще влияе върху съдбините на света през тази година на дракона, отбелязва ДПА.

Напротив, китайските астролози посочват, че тазгодишният дракон със сигурност не носи огън и няма шанс да изпусне дори най-малката искра, за да възпламени отново икономиката.

Според хонконгския астролог и специалист по фън шуй Реймънд Ло предстоящата година на дракона изглежда ще продължи до голяма степен както последната част от годината на заека, която приключи току що.

Това не вещае нищо добро за онези, които се надяват да видят обрат в икономическото униние от последните няколко години.

Добрата новина е, че нещата ще започнат да вървят нагоре през 2013 година, когато оказващият влияние елемент огън ще донесе повече богатство на финансовия свят. Реймънд Ло основава предвижданията си на присъствието на елементите вода и земя, които ще управляват тази година.

Тя е година на водата, а драконът е земен знак. Земята се възприема като разрушител на водата, което ги прави нехармонична двойка. Това по-вероятно ще доведе до конфликти и природни бедствия, а не до икономическо възстановяване. В допълнение липсва огненият елемент, който според китайската астрология носи оптимизъм, разпалващ фондовия пазар, и е ръководен елемент на банковия сектор. "Финансовото цунами започна през 2008 година, която бе година на плъха и също бе година на водата," посочи Ло.

Настъпващата година също е година на водата, така че като цяло икономическата атмосфера няма да бъде силна, особено през втората половина на годината, от август нататък. "Можем да очакваме реално възстановяване от 2013 и 2014 година, когато ще имаме две поредни години, доминирани от силен огън." Драконът е петото от 12-те животни в китайския зодиак. Освен това има пет основни елемента, оказващи влияние - метал, вода, дърво, огън и земя - които се сменят и така китайският зодиакален цикъл става 60-годишен. Съществува също така влиянието на женския Ин и по-силния мъжки Ян, които се редуват в годините. Тази година е Ян година, посочи Ло, което прави елементите земя и вода особено силни.

Лошата новина е, че тази година ще донесе много конфликти в света и евентуални природни бедствия, добави Ло, отбелязвайки, че някои от най-сериозните земетресения са станали в години на дракона. Това са земетресението в Аляска през 1964 година с магнитуд 9,2, и земетресението в Таншан в Китай през 1976 година, при което загинаха 250 000 души. Доста логично е да се предвиди, че ще има сериозни земетресения през тази 2012 година на водния дракон, каза Ло. Годината ще донесе дисхармония за хората, родени в година на дракона.

Сред тях са актьорите Сандра Бълок и Майкъл Дъглас, американският политик госпожа Сара Пейлин. Добрата новина е, че водата Ян, ако е контролирана, може да бъде движеща сила, която носи напредък и социални промени, добави Ло. Не всички специалисти обаче споделят мнението на Ло за настъпващата година. Според брокерската и инвестиционна компания Си Ел Ес Ей (CLSA), която дава своя годишна прогноза в индекса си Фън Шуй, пазарите ще имат бавен старт през първата половина на годината на дракона, но през септември ще поемат нагоре и ще имат възходяща тенденция до края на ноември.

Осемнайсетият Си Ел Ес Ей Фън Шуи индекс прогнозира "чудесна" година за британската кралица Елизабет Втора: тази година тя ще отбележи 60 години на престола, което е пълният цикъл на китайския зодиак. Тайландският премиер Инглук Шинаватра го очаква "задоволителна до отлична" година, а германският канцлер Ангела Меркел и генералният секретар на Индийския национален конгрес Раул Ганди трябва да се подготвят за "лоша до задоволителна" година. Авторите предупреждават обаче, че индексът е шеговит и съветват инвеститорите да не приемат прогнозите прекалено сериозно.

Мъдър ход, като се има предвид "успехът" на техните предвиждания в годината на заека. "Определяме опита си от миналата година като потресаващ", признават от Си Ел Ес Ей, уточнявайки, че две от прогнозите им са били верни, а други пет - грешни. Може би тази година индексът ще се представи по-добре в прогнозите, но драконите са "предсказуемо непредсказуеми", посочват авторите. 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички