Кога не бива да сме скъперници


Кога не бива да сме скъперници
Снимка:

703

Купуването на вещи втора употреба се превръща в мода – може би заради кризата все повече хора внимават с харчовете, а и в крайна сметка кой не иска да спести някой и друг долар? По отношение на някои вещи обаче е добре да се замислим, преди да купуваме втора ръка – най-малкото защото в такъв случай ще трябва да даваме много пари за ремонт, а и не е ясно дали те няма да се повредят във възможно най-неподходящия момент.

Кои са седемте вещи, за които не бива да сме скъперници – Yahoo Finance дава своята класация:

Каска

Това е вещ номер едно. Американската асоциация на ортопедите препоръчва на всеки да си купи нова каска, ако е претърпял катастрофа с предишната. Сегашната ви каска може и да изглежда добре на външен вид, но вътрешният слой пяна, който трябва да абсорбира удара, може да се е разкъсал и съответно при нов удар да не ви предпази.

Лаптоп

Наистина ли знаете какво се е случило с лаптопа втора ръка, който мислите да си купите? Не забравяйте, че той може да е бил например залят с кафе, мляко и да не сработи в даден момент, въпреки че изглежда добре. Лаптопите са крехки предмети – разбира се, ако продавачът дава гаранция, купуването на втора ръка не е лоша опция.

Софтуер

Имате нужда от операционна система за новия ви форматиран компютър? Внимавайте откъде купувате. Обикновено производителите поставят лимит на програмите, които правят – колко пъти могат да бъдат заредени и качени на ново устройство. А при софтуер втора ръка няма начин да знаете през колко души преди вас е минал.

Цифрова телевизионна система

Когато говорим за електроника, това е писъкът – просто при съвременните технологии високата разделителна способност изглежда задължителна. Ако обаче искате употребявана, помислете си – технологията напредва толкова бързо, че излиза по-евтино да си купите нещо ново, отколкото да търсите части за поправка на старо – може и да не ги намерите, защото е твърде старо.

Автомобилни гуми

Поддръжката тук е първостепенна. А при гумите втора употреба няма как да знаете какво е положението. Защото ако не е имало първокачествена поддръжка, може да има износване и кой знае какво ще се случи на пътя, особено в критична ситуация.

Автомобилна седалка

Какво е най-ценното нещо, което колата Ви превозва? Разбира се, че Вас и семейството Ви. Според Американската трафик служба седалки, особено бебешки, могат да се ползват и след „лека катастрофа”, но как да определите какво е било „лека катастрофа”? Ще рискувате ли да използвате седалка, която е повредена и при удар се счупи, причинявайки сериозни травми?

Обзавеждане за спалня

Стойте настрана от използвано легло, от използван матрак, възглавници и дори чаршафи. Защото в противен случай можете да поканите в спалнята си нежелани гости – плесен, дървояди, бактерии, дървеници и какво ли още не. Нов матрак би трябвало да издържи десет години, така че не се скъпете.

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички