Кои са чертите на характера, които всеки успял човек притежава?


Кои са чертите на характера, които всеки успял човек притежава?
Снимка:

1902

Много и различни обстоятелства могат да повлияят на успеха в кариерата, но има някои черти в характера, които са почти сигурен гарант за развитие нагоре. Професор Джефри Пфифър от Станфордския университет прави изследване и обособява шест характеристики, които личности на най-високи постове притежават, а на тези със застой в кариерата им липсват, пише сайтът Business Insider.

На първо място са поставени енергичността и физическата издържливост. На много от успелите хора им се налага да работят по 50-60 часа седмично, дори повече. За това предизвикателство и натоварване на организма му е нужна физическа подготовка. Енергичността пък ви позволява да вършите голямо количество работа и може да ви помогне да задминете колеги, които ви превъзхождат откъм идеи, но пък са по-мързеливи. Особено важни са тези качества за лидерите, защото вдъхновяват техните подчинени също да работят по-активно.     

Основен ключ за успеха е и способността за фокусиране върху дадена задача. Според проучването известните мениджъри са съсредоточили усилията си само в една индустрия. Така трудът и мотивацията не се разкъсват, вниманието е насочено към по-малък спектър от опасения и проблеми, а това повишава шанса за успех.  

Важно за напредващите в кариерата е и да проявяват разбиране към грижите на колегите си. Това не значи непременно, че трябва да решавате проблемите им, а по-скоро да показвате, че оценявате труда им, че вземате предвид мнението им по даден въпрос и успявате да комуникирате с тях на едно добро ниво.

Професионално издигащите се личности притежават и определена гъвкавост. Ако виждат, че даден начин на работа не е ефективен, те не се вкопчват в него, а търсят други подходи. Стремят се към модернизация и успяват да удовлетворят интересите на различни типове партньори.

Успелите хора не се страхуват да влязат в конфликт, казва се още в изследването. Според данните тези, които не се крият от спорове, си извоюват влияние и уважение (поне на повърхността). Вярно е, че ако показвате само приятните черти на характера си, колегите ще ви харесват повече. Но за успеха понякога се иска твърда ръка.

Все пак не бива и да се отива в другата крайност – безкрайни скандали за дреболии. Хората, които искат да вървят напред в кариерата си, трябва понякога да преглъщат егото си и да се стремят да изграждат колегиални съюзи. Връзките на работното място са важни за цялостното развитие на бизнеса. Така ще си осигурите и помощ от колегите в напечени ситуации.  

 

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички