Кои са най-подценяваните професии през 2013?


Кои са най-подценяваните професии през 2013?
Снимка:

1552

Има много професии, които може и да не са много престижни, но заплатата и възможностите за развитие са привлекателни. Това са факторите, които ги поставят на върха на класацията на CareerCast.com за най-ненужно подценяваните дейности през 2013 г. За подреждането са взимани под внимание и стресът на работното място, конкуренцията в бранша и настоящата ситуация на сферата.

„Обществената представа невинаги е реалистична. Има някои наистина чудесни професии, които обаче хората не приемат сериозно, тъй като не са особено вълнуващи”, заявява Тони Лий от сайта CareerCast

В същото време обаче много от заетите в споменатите в подреждането професии се радват на стабилност на работното място, висока заплата и удовлетворение. Вижте кои са дейностите в списъка.

Библиотекар. Възнагражденията са средни, но затова пък занимаващите се с това не срещат особена конкуренция, а се трудят в спокойна атмосфера, което не е маловажно.

Електротехник и водопроводчик. Въпреки високите нива на безработица в много сфери, на Запад търсенето на такива техници е голямо, което повишава и заплащането на труда им.

Директор на училище. Образователната сфера може да бъде удовлетворяваща за работа, но минусът е ниската заплата. Все пак възнагражденията на директорите са малко по-високи от тези на учителите и това прави професията им по-привлекателна.

Асистент в правна кантора. Макар да вършат черната работа, на тези асистенти с времето им се откриват доста добри възможности. Пък и при добър работодател часовете, които прекарват в кантората, са по-малко от тези на адвокатите.

Счетоводител. В турбулентната икономическа ситуация опитните счетоводители се търсят като топъл хляб. В тази професия няма и толкова стрес, което е плюс, казват експертите.

Биолог. Биолозите имат уникална професионална перспектива, тъй като дейността им може да съчетава различни сфери на науката. Освен това повечето се трудят в по-приятна от офисната атмосфера.

Ветеринар. Хората обичат домашните си любимци и са готови да дадат колко трябва, за да ги излекуват. Заплатите на ветеринарните лекари на Запад се движат доста нагоре напоследък. Това е и една от професиите, които са най-удовлетворяващи за трудещите се в тях.

Компютърен аналитик. Дейността комбинира компютърни и бизнес умения. Именно тези специалисти са мостовете между маркетинга и IT отдела в една компания. Именно тук се регистрират едни от най-големите възможности за бъдещо развитие.      

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички